ARHIVA B365

Prețul mediu al apartamentelor a depășit 1000 de euro/mp. Cele mai mari scumpiri, în București

Pentru prima oară în ultimii patru ani, prețul mediu cerut pentru un apartament a depășit pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat la nivel național.

După un avans de 2,1% în luna ianuarie, prețurile apartamentelor scoase la vânzare la nivel național (noi și vechi) au consemnat în februarie un salt de 4,5%, ajungând să depășească pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat util – sub care s-au situat costant începând din mai 2012.

Astfel, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată de vânzători se situează în prezent la 1.015 euro pe metru pătrat, față de 971 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute; valoarea actuală este cu 9,8% mai mare decât cea consemnată în perioada similară a anului trecut, respectiv 924 euro pe metru pătrat. În toate marile orașe analizate au avut loc creșteri de preț, iar Bucureștiul conduce în clasamentul scumpirilor din ultima lună.

PREȚURILE APARTAMENTELOR din București.

În București, pretențiile vânzătorilor s-au majorat cu 3,3% în ultimele 29 de zile (de la 1.054 la 1.089 de euro pe metru pătrat util) și cu 5,3% în ultimele 12 luni (de la 1.034 de euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,5%, de la 1.029 la 1.044 de euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, pe segmentul locuințelor nou-construite a avut loc o creștere de 4,9%: acestea costă acum 1.123 de euro pe metru pătrat, față de 1.071 de euro pe metru pătrat la finele lui ianuarie.

În luna februarie, proprietarii de apartamente din centrul, semicentrul și nordul Capitalei au cerut prețuri mai moderate, în vreme ce proprietarii de apartamente din est, sud și vest au crescut pretențiile, conform unei analize HomeFinders. Detalii, aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button