Prețul majorat al gigacaloriei în București merge la vot. Explicațiile lui Nicuşor Dan în ședința CGMB și reacția fostului primar Gabriela Firea

30 mart. 2022
275 Afișari
Prețul majorat al gigacaloriei în București merge la vot. Explicațiile lui Nicuşor Dan în ședința CGMB și reacția fostului primar Gabriela Firea

Majorarea prețului gigacaloriei pentru bucureşteni, de la 140 de lei la 330 lei (fără TVA 5%), de la 1 aprilie 2022, este necesară pentru a echilibra întregul sistem de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul, a afirmat primarul general, Nicuşor Dan, în ședința CGHMB în care se va supune la vot proiectul. Hotărârea se află pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București de miercuri, 30 martie și are acordul PNL și USR PLUS.

„Un alt proiect extrem de important – majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficarem pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară”, spune Nicuşor Dan în şedinţa CGMB.

El precizează că tariful gigacaloriei creşte la 330 de lei şi aminteşte că tariful nu a mai fost modificat din anul 2011.

„Prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, adaugă primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea îl acuză de cinism pe Nicușor Dan și spune care ar putea fi valoarea unei facturi

Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor la căldură, anunţa miercuri dimineaţă prim-vicepreşedintele social-democraţilor Gabriela Firea: „Nicuşor Dan se dovedeşte, încă o dată, cinic”.

„Preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureşteni. Noul preţ propus este de aproape două ori şi jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluţii, nu să-i împovăreze şi mai mult de cetăţeni. Reforma sistemului de termoficare din Bucureşti a ! Soluţia găsită de Nicuşor Dan este dublarea preţului şi cere votul Consiliului General pentru asta. Acum, bucureştenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicuşor Dan este o creştere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuieşte într-un apartament cu două camere şi plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei. Nicuşor Dan se dovedeşte, încă o dată, cinic! Nu-şi asumă vreo majorare şi lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toţi bucureştenii trebuie să ştie că este propunerea sa de a mări preţul”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Cookies