ARHIVA B365

Preţul lămâilor este dublu faţă de vara trecută. De ce s-au scumpit

Lămâile ar putea deveni un produs de lux pentru români şi asta pentru că preţul acestui produs aproape s-au dublat. Situaţia nu se întâlneşte doar în ţara noastră – şi alţi europeni se confruntă cu această explozie de preţ, conform stiri.tvr.ro.

La noi, prețul lămâilor a ajuns la 15 lei pe un kilogram – consecinţă a problemelor economice pe care le are în prezent cel mai mare exportator de lămâi din lume. Pe de altă parte, din cauza frigului din 2013 din Argentina, jumătate din recoltă a fost distrusă. Prin urmare, importatorii s-au văzut puși în fața unei producții mici, aşa că au mărit preţul.

„Culturile de lămâi din Argentina de anul trecut au fost distruse de îngheţ. Au pierdut aproximativ 50 la sută din cultură. Dacă anul trecut preţul pentru o cutie de 18 kilograme era de 22-24 de euro, anul acesta am ajuns la preţuri de 40 euro pentru cutia de 18 kilograme”, a declarat Rolando Haches, reprezentant al unei companii importatoare.

Argentina, a doua economie a Americii de Sud, a intrat în faliment, la începutul acestei luni, pentru a doua oară în ultimii 13 ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button