Prețul gigacaloriei din București. „NU va crește, iar dacă apare o diferență, va fi suportată de Primărie”, spune Nicușor Dan

12 oct. 2022
404 Afișari
Prețul gigacaloriei din București. „NU va crește, iar dacă apare o diferență, va fi suportată de Primărie”, spune Nicușor Dan
Prețul gigacaloriei din București. „NU va crește, iar dacă apare o diferență, va fi suportată de Primărie”, spune Nicușor Dan. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan susține că prețul gigacaloriei din București nu va crește, iar în cazul în care va apărea o diferență, aceasta va fi suportată de Primăria Capitalei. Declarațiile au fost făcute, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Prețul gigacaloriei din București NU va crește, spune Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei îi asigură pe bucureșteni că prețul gigacaloriei nu va crește iarna aceasta. Totodată, Nicușor Dan a declarat că dacă va apărea o diferență față de anul trecut, aceasta va fi suportată de Primăria Capitalei.

Nicușor Dan spune că sunt două prețuri ale gigacaloriei. Unul este prețul total, care se referă la producție, transport, distribuție. În prezent, acest preț este stabilit de ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) până la data de 31 octombrie.

Cu doar câteva zile înainte de 1 noiembrie 2022, ANRE va anunța prețul total pentru iarna aceasta, până la sfârșit de martie.

În luna octombrie, prețul gigacaloriei din București este de 860 de lei, iar locuitorii orașului plătesc 350 de lei și Primăria Capitalei plătește 510 lei.

„Bucureştenii să nu se aştepte la creşteri în ceea ce priveşte partea pe care o plătesc ei (…). Dacă va apărea o diferenţă, o va suporta Primăria”, a declarat Nicuşor Dan, care a verificat stadiul lucrărilor în Prelungirea Ghencea, potrivit Agerpres.

Reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare, cu fonduri UE

Totodată, Primarul Capitalei a declarat că Termoenergetica a realizat lucrări pe diferite lungimi ale sistemului de termoficare. De asemenea, a vorbit și despre cei 210 km de rețea de termoficare, reabilitați pe bani europeni.

„S-au depus ofertele, s-a făcut evaluarea şi s-a terminat procedura de evaluare a ofertelor şi s-au atribuit cei 210 de kilometri pe bani europeni, 200 de milioane de euro. Acest contract presupune proiectare şi execuţie. Am avut chiar ieri o şedinţă tehnică cu firmele care au câştigat ca să agreăm care sunt primele tronsoane pe care începe proiectarea şi pe care din primăvară vor demara lucrările”, a spus Nicuşor Dan cu prilejul unei conferinţe de presă prilejuite de verificarea stadiului lucrărilor în Prelungirea Ghencea.

Cookies