Prețul biletelor la metrou ar putea crește în curând. Cătălin Drulă pregătește scumpiri la Metrorex

05 iul. 2021
3417 afișări
Prețul biletelor la metrou ar putea crește în curând. Cătălin Drulă pregătește scumpiri la Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit recent, la Digi 24, despre creșterea tarifelor la metrou în perioada imediat următoare. Motivul invocat ar fi acela că tarifele Metrorex n-au mai crescut în ultimii ani și acestea ar trebui măcar aliniate cu inflația la zi.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a vorbit, luni dimineață, despre o creștere a tarifelor practicate de Metrorex pentru călătoriile cu metroul. Cu toate că nu a spus exact când se va întâmpla acest lucru și cu câte procente va crește prețul titlurilor de călătorie, se pare că o decizie în acest sens va fi luată în curând.

Cătălin Drulă anunță scumpirea biletelor la metrou

Ministrul Tansporturilor, Cătălin Drulă, a spus luni, la Digi 24, că o decizie ar putea fi luată în viitorul apropriat, iar în prezent au loc discuții și analize, atât cu Metrorex, cât și cu Primăria Capitalei, pentru a stabili procentul exact cu care ar putea să fie crescut prețul tichetelor pentru accesul la metrou în perioada următoare.

Discuțiile au loc de mai mulți ani, a mai atras atenția Drulă, însă în curând chiar s-ar putea întâmpla acest lucru, fiind nevoie de o aliniere cu rata inflației.

Nu exclud creșterea tarifului pentru transportul cu metroul. El nu a mai crescut de 6-7 ani de zile. Suntem într-o analiză în prezent, pentru alinierea cu inflația din această perioadă.

Ministrul spune că a avut deja convorbiri și cu Primăria Capitalei cu privire la acest aspect. Totuși, în momentul în care va fi decisă creșterea prețului biletelor la metrou, Drulă a promis ca va face un anunț pe această temă.

Sindicaliștii spun că prețul ar trebui să ajungă la 50 de lei pentru rentabilitatea Metrorex

În timpul scandalurilor din mai între sindicaliștii metrorex și conducerea companiei și Ministerul Transporturilor, Ion Rădoi, președintele „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), spunea că prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fi de 50 de lei astfel încât Metrorex să devină rentabil așa cum își propun noua conducere a companiei şi ministrul Transporturilor. Încă nu știm dacă a spus ironic acest lucru sau chiar este nevoie de acest tarif pentru rentabilitatea Metrorex.

Un lucru este sigur, acest serviciu de transport este extrem de necesar orașului și un nou preț pentru biletele la metrou va aduce subiectul în prim-plan în rândul bucureștenilor și nu numai.

Ce prețuri practică Metrorex în prezent

Prețurile la metrou practicate în prezent sunt următoarele:

  • “1 călătorie” preț: 2,50 lei
  • “2 călătorii” preț : 5,00 Lei
  • “cartelă grup de 3 persoane” preț: 5,00 lei
  • “cartelă grup de 4 persoane” preț: 6,50 lei
  • “cartelă grup de 5 persoane” preț: 8,00 lei
  • “10 călătorii” preț: 20,00 Lei
  • “Abonament 1 zi” preț: 8,00 Lei
  • “Abonament săptămânal” preț: 25,00 Lei
  • “Abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii” preț: 70,00 Lei
  • Abonament anual” preț: 720,00 lei

De asemenea, accesul la metrou se poate face și prin plata contactless, direct cu cardul bancar la turnicheții de intrare din stațiile Metrorex, iar tariful perceput este tot de 2.5 lei pentru o călătorie.

B365.ro este în continuare în așteptarea unei reacții din partea Metrorex cu privire la informațiile transmise de ministrul Cătălin Drulă. Până la publicarea acestui articol nu am primit încă o reacție la solicitarea noastră, Vom reveni cu amănunte în momentul în care se va întâmpla acest lucru.

Cookies