Prestigioasa universitate Animation Workshop din Danemarca, protagonista secţiunii Şcoală Invitată la ANIM’EST

de:
30 sept. 2011
1 Afișari
Prestigioasa universitate Animation Workshop din Danemarca, protagonista secţiunii Şcoală Invitată la ANIM'EST

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie AniFest, desfăşurate la Teplice, în Cehia, adună anual mii de invitaţi din toată lumea. Selecţia de filme este diversă şi cuprinde atât titluri recente, cu palmares în festivalurile internaţionale de film, cât şi retrospective ale unor cineaşti de valoare. 13 dintre cele mai scurtmetraje ceheşti recente fac parte din programul Anim’est 2011, printre ele aflându-se Bloody Merry Christmas (r. Jan Cechl), selecţionat şi în Competiţia de Filme Studenţeşti la Anim’est 2008,  Graffitiger (r. Libor Pixa), scurtmetraj realizat din graffiti animat, proiectat în programul Fresh Selection a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, The Light, al lui David Sukup, co-regizor al filmului Fimfárum – the Third Time Lucky, aflat în Competiţia destinată lungmetrajelor la Anim’est 2011, sau The Pirate (r. Jan Bubeníček), un scurtmetraj de animaţie cu păpuşi despre puterea prieteniei.

Animation Workshop, care are sediul în Viborg, Danemarca, este una dintre cele mai prestigioase şcoli de film de animaţie din lume. Know-how-ul şi expertiza profesională sprijină anual sute de tineri care doresc să se perfecţioneze în domeniul animaţiei. Printre trainerii şi profesorii şcolii se numără specialişti care lucrează în studiouri renumite de animaţie precum Pixar sau Dreamworks. În fiecare an, Animation Workshop furnizează unele dintre cele mai apreciate filme din Competiţiile de Film Studenţesc şi Videoclip & Advertising de la Anim’est. Animation Workshop a produs, printre altele, câştigătorul Premiului pentru Cel mai Bun Videoclip la Anim’est 2010 – Out of a Forest, pe melodia Slow Show a celor de la The National, care face parte din programul prezentat la Anim’est 2011.

Cei care doresc să afle mai multe despre una dintre cele mai renumite şcoli de animaţie din lume sunt invitaţi miercuri, 12 octombrie, de la ora 12:00, la Cinema Union, la o prezentare cu intrare liberă, susţinută de Peter Dyring Olsen – Project Manager la Animation Workshop, iar de la ora 20:00, tot la Cinema Union, la un program din cele mai importante scurtmetraje realizate în cadrul Şcolii.

Abonamentele (Festival Pass), Biletele de 10 proiecţii, dar şi Biletele Individuale pentru Galele de Deschidere şi Închidere ale Anim’est 2011 s-au pus în vânzare în reţeaua Ticketfan – online, pe site-ul www.ticketfan.ro, dar şi în magazinele Flanco din toată ţara şi Librăria Engleză Anthony Frost din Bucureşti. Festival Pass-ul Anim’est poate fi achiziţionat cu 130 de lei, urmând ca, din 30 septembrie, el să poată fi cumpărat numai la preţul de 150 de lei. Până la aceeaşi dată, Biletul de 10 proiecţii costă 70 de lei.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Anim’est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control din Bucureşti şi în perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima dată pentru un eveniment major de film din România, Anim’est va organiza o ediţie specială, la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 3-6 noiembrie 2011. Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membrul al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.

Parteneri instituţionali: Centrul pentru Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului BucureştiArCuB, Primăria şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Autoritatea Fondului Cultural Naţional – AFCN, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural American, Japan Foundation, Institutul Polonez, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Franţei, Centrul Ceh, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Centrul Cultural al Republicii Ungare

Parteneri: AXN, Sony, Groupama, F64, Canyon, Adobe, Noumax, Canon, ODS, AVIS, TNT, Senior Interactive, Mindshare

Transportator oficial: Tarom

Maşina oficială: Opel

Clubul festivalului: Ctrl-Shift

Partener media principal: Pro Cinema

Susţinut de: The ONE, Business Magazin, Mediafax.ro, gandul.info, Apropo.ro

Parteneri media: Music FM, 24FUN, Evenimentul Zilei, Cocor Media Channel, Ring, Kamikaze, Decât o Revistă, YachtExpert, Carpatair, Revista Arte şi Meserii, BeWhere, Cărtureşti, OOPS Media

Parteneri media online: Cinemagia.ro, Port.ro, Hipmag.ro, ArtActMagazine, Metropotam.ro, Feeder.ro, Filmetari.com, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Cinefan.ro, 121.ro, b365.ro, Veiozaarte.ro, Cinemazing.ro, animationmagazine.eu, tilllate.com, raluk.ro, Daazo.com

Cookies