Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. „Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa”

28 feb. 2022
650 Afișari
Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. „Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa”
Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. „Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa” . Sursa foto: Twitter

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat cererea oficială a Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană. Oficialul a solicitat ca oficialii de la Bruxelles să considere situația una specială, și să acorde Ucrainei imediat statutul de membru.

Ucraina a solicitat luni Uniunii Europene să obțină statutul de membru în regim de urgență, după ce președintele țării, Vladimir Zelenski, a semnat cererea oficială de aderare la alianța europeană.

„Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa”, spune Zelenski

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat faptul că aderarea la Uniunea Europeană ar trebui realizată cu ajutorul unei proceduri de urgență, deoarece țara sa se confruntă cu invazia forțelor ruse. Mai mult, acesta susține că scopul Ucrainei este de a fi „alături” și „la egalitate” cu celelalte state europene.

„Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toţi copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toţi europenii şi, cel mai important, să fim la egalitate”, a declarat Zelenski, potrivit Adevărul.

Mai mult șeful de stat ucrainean susține că este vorba despre un pas „corect”, pe care poporul Ucrainei îl „merită”.

Evenimentul a fost consemnat și de șeful adjunct al Biroului prezidențial, Andrii Sibiga, pe pagina sa de Twitter. Președintele a fost însoțit de prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmigal și șeful parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanchuk la evenimentul de semnare a declarației comune către Uniunea Europeană. „Documentele sunt în drum spre Bruxelles! Glorie Ucrainei!”, a scris Andrii Sibiga.

Ce au spus liderii de la Bruxelles despre Ucraina: „îi vrem în Uniunea Europeană”

Și liderii instituțiilor europene au transmis mesaje pozitive, de încurajare în ceea ce privește eforturile Ucrainei. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a precizat luni că va avea loc o dezbatere legată de o posibilă aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Mai mult, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat faptul că este luată în calcul introducerea Ucrainei în piața unică, dar și faptul că „îi vrem pe ucraineni în Uniunea Europeană”.

Reamintim că este necesar ca toate cele 27 de state membre UE să își dea acordul înainte ca procedurile de aderare a unui stat nou să înceapă.

Cookies