ȘTIRI

Preşedintele Traian Băsescu a convocat CSAT pe tema privatizării CFR Marfă

„Administrația Prezidențială informează că joi, 1 august a.c., la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Apărare a Țării (CSAT) a fost depusă o solicitarea a Guvernului României pentru convocarea unei ședințe a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” – S.A”, arată un comunicat al Preşedinţiei, citat de Realitatea.net.

Președintelea decis convocarea de urgență a CSAT vineri, 2 august, la ora 11.00.

„În cazul în care prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT este invitat, fără drept de vot, conform legii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea”, mai precizează comunicatul.

Băsescu: CSAT nu a avizat privatizări. „Domnul Ponta este invitat să-şi asume responsabilitatea”
Preşedintele şi premierul s-au contrazis pe tema necesităţii unui aviz al CSAT pentru privatizarea CFR Marfă. Preşedinţia a subliniat, vinerea trecută, că CSAT nu are atribuţia de a aviza vânzarea CFR Marfă şi l-a avertizat pe premierul Victor Ponta că trebuie să depună toate eforturile pentru a nu face din această privatizare un nou eşec, precum cel din cazul Oltchim. CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei, precizează purtătorul de cuvânt al şefului statului, anunţând că preşedintele Băsescu îl invită pe Victor Ponta să nominalizeze cele 3 contracte de privatizare care, potrivit premierului, au primit avizul Consiliului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button