ȘTIRI

Klaus Iohannis a vizitat victimele incendiului din Club Colectiv la Floreasca

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a depus, sâmbătă, un buchet de flori la locul tragediei.

DECLARAȚIA lui Klaus Iohannis la sosirea la Spitalul Floreasca:

„Sunt înuderat, cutremurat, dar și revoltat. Sunt revoltat că o astfel de tragedie de proporții s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureștiului. Oameni tineri nevinovați care s-au dus să se distreze au murit. Foarte mulți sunt răniți. Voi merge acum să îi vizitez, să încerc să vorbesc cu ei sau cu apaținatorii. Este o mare, mare tragedie. Este important să tragem primele învățăminte. Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale. Am indicii că ignorarea regulilor și ale legii au dus la această tragedie. Sper ca ancheta să se termine cât mai repede pentru a le putea explica părinților, rudelor de ce s-a întâmplat această tragedie. Le mulțmesc celor care au fost acolo și au ajutat”. 

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, sâmbătă dimineață, cu secretarul de stat din MAI Raed Arafat și cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, pentru a discuta despre situaţia victimelor şi despre felul în care au acţionat autorităţile competente în cazul tragediei produse la Club Colectiv din Capitală.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la un club din Capitală. 27 persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 180 de răniţi au ajuns la spitalele de urgenţă din Bucureşti cu arsuri de diferite grade de gravitate. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul şi au predat raportul poliţiştilor şi procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au deschis o anchetă în acest caz. 

Dosarul a fost preluat de Parchetul General, iar procurorii au ridicat deja imaginile surprinse de camerele de supraveghere din club.

Numere de telefon pentru informarea rudelor:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la Club Colectiv din Capitală, familiile victimelor pot obţine informaţii despre starea acestora la şapte numere de telefon: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button