Preşedintele Klaus Iohannis va face, marți, o vizită oficială în Franța

de:
10 feb. 2015
0 Afișari
Preşedintele Klaus Iohannis va face, marți, o vizită oficială în Franța

Klaus Iohannis a declarat la aeroport, înainte de plecarea spre Paris, că este importantă consolidarea parteneriatului cu Franţa, dar şi să arătăm că „România, ce spune, aia face”.

El a precizat că este vorba despre prima vizită bilaterală din mandatul de preşedinte.

Despre vizita la Paris, Iohannis a arătat că vine la invitaţia preşedintelui Hollande şi a menţionat importanţa consolidării parteneriatului strategic cu Franţa, un membru important al UE cu care avem relaţii bilaterale foarte bune.

Klaus Iohannis a spus că este importantă redinamizarea relaţiilor cu Franţa şi ceilalţi parteneri europeni şi foarte important este că „trebuie să arătăm că România, ce spune aia şi face”.

„Avem relaţii româno-franceze care depăşesc cadrul unui parterneriat simplu, chiar al unui parteneriat strategic, în domeniul culturii, cercetării, educaţiei şi francofonia, care este o zonă de parteneriat foarte impotantă”, a mai spus Iohannis.

El a menţionat că în cadrul vizitei vor fi discutate chestiuni legate de UE şi chestiuni de actualitate cum ar fi combaterea terorismului şi situaţia din Ucraina.

Preşedintele a mai arătat că joi, la Bruxelles, va participa la reuniunea informală a Consiliului European, fiind prima participare la o reuniune de Consiliu.

El a spus că pe agendă se află teme de actualitate, lupta împotriva terorismului şi consolidarea Uniunii economice şi monetare.

„Cu siguranţă se va discuta situaţia din Ucraina şi relaţia UE cu Federaţia Rusă”, a mai spus preşedintele Iohannis.

El a menţionat că toate aceste lucruri pregătesc evoluţiile din această primăvară şi a arătat că procesul de consolidare a Uniunii monetare este important nu numai pentru ţările din zona euro, ci şi pentru cele din afara zonei euro.

„România se pregăteşte oricum să devină membru în zona euro şi aceste chestiuni au importanţă”, a spus şeful statului.

Șeful statului român va fi primit la Palatul Elysee, la ora 14,00 (ora României), cei doi președinți urmând să aibă convorbiri tete-a-tete, un dejun de lucru, iar apoi să susțină o declarație comună de presă, scrie realitatea.net.

În continuarea vizitei, Klaus Iohannis va avea convorbiri oficiale cu președintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, și cu președintele Adunării Naționale a Franței, Claude Bartolone.

La ora 20,30, la sediul Ambasadei României de la Paris, șeful statului se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Franța.

Cookies