Președintele Klaus Iohannis și-a lansat cartea Primul Pas: „Campania nu a fost o experiență plăcută”

de:
23 mai 2015
0 Afișari
Președintele Klaus Iohannis și-a lansat cartea Primul Pas:

Potrivit sefului statului, campania pentru Cotroceni nu a fost o experienta placuta, ci mai degraba una care, prin felul in care s-au comportat unii participanti, „isi avea locul mai degraba la inceputul anilor ’90”, cu scandaluri si „cu laturi turnate in cap, mai ales in capul acestui candidat.”

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis, conform Hotnews.ro:

Am promis cititorilor ca voi adauga un capitol care descrie campania electorala.

Campania a fost o perioada dificila, intensa, complicata, energizanta, paralizanta si totusi cred ca pentru cei care au fost cat de cat conectati la ea a fost o perioada interesanta.

Pentru a nu uita cum a fost acesata campanie, am vrut sa scriu.

Am vrut sa nu se piarda cateva concluzii pe care le-am tras si eu si altii din aceasta campanie.

Memoria ne joaca feste si cu cat asteptam mai mult de la trecerea unui eveniment pana sa retinem concluzia, cu atat mai mult se schimba memoria – apare acel filtru roz. Aproape ca pare un lucru placut.

Aceasta campanie electorala nu a fost o experienta placuta, asta nu insemana ca nu a fost extrem de intensa, ca nu a avut foarte multa energie

Cu entuziasmul noului mandat prezidential, cu depunerea juramantului, foarte des am avut impresia ca s-a uitat cum s-a purtat aceasta campanie.

A fost o campanie care, prin felul in care s-au comportat unii participanti, isi avea locul mai degraba la inceputul anilor „90, cu scandaluri, cu laturi turnate in capul unui candidat, mai ales in capul acestui candidat.

Partea frumoasa a acestei campanii au fost oamenii, cu care m-am intalnit in campanie, contactul cu ei mi-a dat foarte multa incredere, foarte multa energie.

Am avut, în afara de simpatie şi voturi, foarte mult sprijin. Sprijin din partea soţiei mele, Carmen, care şi azi a ţinut să vină, special pentru lansare. Imaginaţi-vă o persoană care stă acasă sau la şcoală şi nu poate face nimic, dar trebuie să suporte toată campania. Asta a facut soţia mea, Carmen. De multe ori am avut impresia că dacă spre mine au venit energiile, ea a trebuit să blocheze partea negativă.

Tot ce a fost negativ a venit via media, via material electoral din partea celorlalti competitori.

Va aduceti aminte ca primul tur nu s-a desfasurat extraordinar de bine pentru mine, pierdusem primul tur, dar apoi a aparut un val de simpatie si acea dorinta de schimbare provocate de incapacitatea guvernului de a organiza alegerile in diaspora.

Acestor peste 6 milioane de romani care m-au votat le-am dedicat cartea.

Le multumesc si celor care nu m-au votat, le multumesc pentru ca au mers la vot.

Ce ar fi un candidat la presedintie fara partidul lui, partidul meu, Partidul National Liberal, partidul al carui presedinte am fost cand am intrat in camoanie, partidul a fost 100% de partea mea.

(catre sefa editurii Curtea Veche Publishing, care a publicat volumul) Imi doresc, va doresc, ne doresc succes. In fine, o carte se scrie si pentru a fi vanduta.

Cookies