Președintele Klaus Iohannis cere vaccinare obligatorie. „Nu e normal ca unii medici să dea mesaje antivaccin”

22 sept. 2021
213 afișări
Președintele Klaus Iohannis cere vaccinare obligatorie.
Președintele Klaus Iohannis cere vaccinare obligatorie. "Nu e normal ca unii medici să dea mesaje antivaccin"

În ziua în care, în București, rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori și intră, practic, în așa-numitul scenariu roșu, președintele Klaus Iohannis vorbește despre vaccinare obligatorie pentru unele categorii din domeniile esențiale. În București e cea mai mare rată de vaccinare: tocmai a depășit 50%.

Preşedintele Klaus Iohannis declară că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, transmite Agerpres. Președintele vorbește despre acest scenariu în condiţiile în care valul 4 al pandemiei de COVID se traduce printr-o creștere accelerată a infectărilor cu virusul SARS-CoV2. 

Îți recomandăm să citești și:

Klaus Iohannis dă personalul medical ca exemplu de categorie esențială pentru care are ar fi nevoie de vaccinare obligatorie

„Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, a completat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut declarațiile  într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

Număr tot mai mare de îmbolnăviri, restricții și vaccinare

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19,președintele spune că măsurile vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate. Practic, certificatul de vaccinare ar fi soluţia pentru mai puţine restricţii.

Vaccinare obligatorie – poziția premierului Cîțu

Zilele trecute, premierul Florin Cîţu declara că, la Palatul Victoria, se discută deja despre posibilitatea testării periodice sau chiar a vaccinării obligatorii pentru anumite categorii de personal, cum ar fi medicii și cadrele medicale, cadrele didactice, angajaţi din sectorul public, precum și angajații din centrele pentru vârstnici.

Vaccinare obligatorie
Varianta vaccinării obligatorii este deja luată în calcul de către Guvern

Premierul spunea atunci că, pentru aceste categorii, ar mai fi o variantă, ăn absențșa vaccinării: cea a a testării obligatorii, dar din banii proprii, în condițiile în care vaccinul este gratuit.

Pe de altă parte, profesorii au dat vina vina pe Guvern pentru eșecul campaniei de imunizare. Sindicaliștii din Educație susțin că nu angajații din învățământ ar trebui să suporte costul acestui eșec și că că vor ataca în instanță orice act care îi va obliga să se testeze anti-COVID pe banii lor.

Vaccinare obligatorie – care este situația vaccinării în București

Capitala are cea mai mare rată de vaccinare și urmată de județul Cluj. În București, potrivit datelor actualizate astăzi, mai mult de jumătate din populație s-a vaccinat. Rata de vaccinare în Capitală a ajuns, astfel, la 50,15%.

 

 

Cookies