Președintele Iohannis și Premierului Florin Cîțu au transmis mesaje de Ziua Europei

09 mai 2021
73 Afișari
Președintele Iohannis și Premierului Florin Cîțu au transmis mesaje de Ziua Europei

Președintele Iohannis și Premierului Florin Cîțu au transmis mesaje de Ziua Europei, duminică, 9 mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Europei, în care a reafirmat importanţa proiectului european şi nevoa de solidaritate.

 

”Sărbătorim astăzi, 9 mai, Ziua Europei, într-un context încă marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea încercare Uniunea Europeană şi statele sale membre. Este o bună ocazie să reflectăm asupra lecţiilor învăţate din experienţa ultimului an, dar şi un moment potrivit în care, pe fondul eforturilor de redresare şi al speranţelor reînnoite, putem realiza o proiecţie asupra viitorului Uniunii. Este, aşadar, un prilej de analiză, dar şi de reafirmare a principiilor şi a obiectivelor de bază ale Uniunii. Unitatea şi solidaritatea sunt elementele fundamentale ale Declaraţiei enunţate de către Robert Schuman în urmă cu mai bine de 70 de ani. Aceste două valori comune sunt la fel de relevante şi astăzi pentru construcţia europeană, pentru adaptarea, dezvoltarea şi progresul Uniunii Europene”, a transmis Klaus Iohannis.

Mesajul lui Florin Cîțu de Ziua Europei

La rândul său, premierul Florin Cîţu a transmis de Ziua Europei că apartenenţa la Uniunea Europeană înseamnă pentru România acces la suficiente doze de vaccin pentru oprirea pandemiei, dar şi 29 de miliarde de euro pentru redresarea economică.

”Ziua Europei are o semnificaţie deosebită pentru Uniunea Europeană, statele membre şi cetăţeni, în contextul în care efectele pandemiei încă se resimt. Iar apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înţelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România. Din 2007 suntem parte din această mare familie europeană. Iar pandemia a aratat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile”, a transmis, duminică, premierul Florin Cîţu.

Acesta apreciază, de asemenea, că în curând vom beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pe care îi vom folosi la dezvoltarea României şi la redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie.

”Mă voi asigura de acest lucru săptămână viitoare, când voi discuta cu oficialii europeni la Bruxelles. Este esenţial să continuăm pe direcţia de creştere economică, toţi indicatorii de până acum ne arată că suntem pe drumul cel bun. Succesul nostru va fi şi succesul Uniunii Europene. La mulţi ani, Europa”, a mai transmis Cîţu.

Cookies