ȘTIRI

Preşedintele Iohannis, întâlnire cu directorul general OMV, joi

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de mediafax.ro, în cadrul întrevederii a fost prezentată activitatea grupului şi priorităţile pentru următoarea perioadă, cele mai importante proiecte regionale, precum şi perspectivele pieţelor de ţiţei şi gaze naturale în anul 2016. În acest sens, s-a discutat şi despre „importanţa viitorului sistem de taxare din domeniul energiei şi resurselor naturale”, fiind subliniată necesitatea predictibilităţii fiscale „într-un cadru stimulativ şi avantajos, atât pentru investitori, cât şi pentru stat”.

Totodată, a fost reiterată importanţa majoră a parteneriatului dintre OMV Petrom şi Exxon-Mobile privind exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră, se mai arată în comunicat.

Un alt subiect de discuţie a fost proiectul BRUA (Bulgaria – România – Ungaria – Austria), un coridor energetic „care ar asigura României oportunităţi suplimentare în privinţa exportului regional de gaz”.

„Întâlnirea a consfinţit un bun prilej pentru a reînnoi angajamentul de cooperare şi dialog între OMV şi statul român, pentru consolidarea rezultatelor pe termen scurt şi valorificarea durabilă a cooperării economice, pe bază de încredere şi beneficii mutuale”, se mai arată în comunicat.

Legea redevenţelor ar putea trece prin Parlament în prima parte anului viitor, iar aplicarea acesteia să se facă din 2017, declara, în luna octombrie, fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Acesta preciza atunci că a avut o discuţie cu echipa Fondului Monetar Internaţional pe tema redevenţelor. De asemenea, Teodorovici afirma că legea ar urma să ajungă în Parlament anul acesta, să fie dezbătută şi aprobată în prima parte anului viitor şi să se aplice din 2017. Teodorovici a refuzat să ofere însă detalii despre valoarea redevenţelor din viitoarea lege.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button