ARHIVA B365

Preşedintele FIFA a inaugurat baza sportivă de la Buftea

Complexul Sportiv a fost realizat cu fonduri comune de la UEFA şi FRF, potrivit afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Paul Zaharia. Baza sportivă din Buftea are un teren sintetic, unul cu iarbă naturală, un teren de dimensiuni reduse pentru fotbal de plajă, două tribune de 450 de locuri, fiecare. Pe viitor, complexul va avea şi terenuri de tenis.

Încă din toamna anului trecut baza a devenit funcţională, iar prima echipă care a jucat pe terenul de fotbal cu iarbă naturală a fost Echipa Naţională A a României, înaintea meciului cu Bosnia de la Bucureşti din iunie.

Complexul Sportiv Buftea, a cărui construcţie a demarat în 2009, a fost gazda meciului din cadrul turneului final al Campionatului European Under 19.

Baza sportivă inaugurată oficial marţi a fost construită în Buftea pentru că se află la cinci minute distanţă de primul centru de fotbal, cel de la Mogoşoaia. ”Echipele noastre naţionale se antrenează fie la Mogoşoaia, fie aici (Buftea). Le-am creat facilităţi să aibă cât mai multe terenuri la dispoziţie. Aici se antrenează sau s-au antrenat şi cluburi, printre care şi Rapid şi Steaua”, a declarat pentru B365.ro Paul Zaharia, purtătorul de cuvânt al FRF.

Pe baza sportivă de la Buftea se organizează şi finalele campionatului naţional de juniori, la toate nivelurile de vârstă.

Valoarea investiţiei în baza sportuivă de la Buftea se ridică la 3,5 milioane de euro.

”Începând de astăzi putem să spunem că am intrat în lumea bună a fotbalului, nu în sensul performanţelor sportive, ci în sensul organizării unui meci de fotbal la cel mai înalt nivel pentru că, după cum bine se ştie, astăzi inaugurăm Arena Naţională, cu un meci de calificare împotriva unei campioane mondiale şi europene, Franţa. Acesta este un meci foarte important pentru fotbalul românesc pentru că de meciul de astăzi depinde şi viitorul apropiat al echipei naţionale. După cum bine ştiţi, avem un proiect generos pentru următorii ani, dar care să ne dea siguranţa că performanţele vor fi consecutive. Vom face toate demersurile ca fotbalul românesc, în viitorii patru – cinci ani, să îşi recapete locul la un nivel înalt”, a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Prezent la eveniment, premierul Emil Boc a primit cadou un tricou, iar numărul imprimat pe acesta reprezintă vârsta pe care a împlinit-o marţi şeful Executivului român.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button