ȘTIRI

Preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român a demisionat din funcţie

Surpriză la Adunarea Generală a Comitetului Olimpic Român. Octavian Morariu a anunţat că demisionează de la conducerea instituţiei. El se afla la conducerea instituţiei din 2004.

Morariu ar fi trebuit să-și încheie mandatul în 2017, însă a luat acesată decizie din cauza unor cumul de funcții și nu are timp să se mai ocupe și de funcție de președinte COSR, pentru care nu este plătit. Interimatul ar urma să fie asigurat de: Alin Petrache, Elisabeta Lipă sau Nicu Vlad, președintele federației de haltere, sau de secretarul general Ioan Dobrescu.

Potrivit Realitatea TV, pentru ocuparea funcţiei lăsată vacantă de Morariu, ar putea candida Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby  şi fostul tenismen Dinu Pescariu. 

Octavian Morariu a fost desemnat la inceputul lunii aprilie de catre Thomas Bach, presedintele CIO, sa faca parte din Comisia pentru Programul Olimpic si din Comisia pentru Relatii Internationale. Cele doua structuri joaca un rol important in ceea ce priveste alcatuirea Agendei Olimpice pentru anul 2020, prima intalnire urmand a avea loc in luna septembrie anul acesta. Atunci Comisiile vor putea analiza propunerile grupurilor de lucru specializate care vor fi stabilite in urmatoarele saptamani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button