ȘTIRI

Preşedintele Comisiei Roşia Montană: „Sperăm ca miercuri să dăm votul final”

El a arătat că există „foarte mari diferenţe de opinie” între membrii comisiei, astfel că se încearcă punerea la un loc a acestor puncte de vedere, iar concluzia finală a comisiei trebuie să fie unitară, astfel că se va stabili prin vot.

„Nu putem să păstrăm aceste divergenţe şi în corpul raportului. Aceasta este problema. Parte din membrii grupurilor de lucru au adus puncte de vedere total opuse şi trebuie să le armonizăm”, a mai spus Vâlcov, conform Mediafax.

Darius Vâlcov a arătat că punctele de vedere prezentate, pe grupurile de lucru, au fost ale deputatului PNL Cristina Pocora, ale senatorului UDMR Attila Korodi şi ale deputatului social-democrat Florin Iordache.

El a ţinut să menţioneze că doar un coleg liberal a participat la şedinţa de marţi, dar că, miercuri, toţi membrii comisiei vor fi prezenţi, pentru vot.

Darius Vâlcov a precizat că, în ultima parte, mai sunt de dezbătut şi de votat două amendamente ale social-democratului Florin Iordache.

Potrivit lui Darius Vâlcov, miercuri, începând cu ora 13.00, membrii comisiei se vor reuni pentru a da un vot pe prima parte a raportului la proiectul de lege privind Roşia Montană, care cuprinde sinteza audierilor.

În plus, comisia va da un vot pe fiecare concluzie a celor patru grupuri de lucru, care au analizat impactul proiectului minier, din perspectiva economică, de mediu, de patrimoniu şi juridic.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button