Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Reforma sănătăţii mai devreme de 2020 nu este posibilă

de:
18 ian. 2012
0 Afișari
Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Reforma sănătăţii mai devreme de 2020 nu este posibilă

Nu este posibil ca reformarea sistemului de sănătate să poată fi concepută ca o acţiune extrem de operativă. Nu este o acţiune chirurgicală, să punem bisturiul şi de astăzi pe mâine să schimbăm soarta sistemului de sănătate. După părerea mea, stabilirea unor coordonate strategice trebuie să vizeze în primul rând o ţintă şi un timp acordat acestor obiective. Eu şi colegii mei (…) cu toţii am considerat că elaborarea unei strategii presupune în primă instanţă stabilirea unor ţinte şi a unui orizont de timp. Un astfel de orizont de timp, mai aproape de anul 2020, după părerea mea şi nu numai a mea, nu cred că este posibilă”, a spus Lascăr, potrivit Mediafax.

El a adăugat însă că sistemul de sănătate din România este într-o stare gravă, iar necesitatea unei reformări este „supra-acută”.

„Sistemul de sănătate din România era într-o stare de gravă deteriorare, iar utilizarea cuvântului colaps nu mi se pare exagerată. Oricum, ne îndreptam spre această situaţie. Iar felul în care era organizat şi funcţiona sistemul de sănătate a demonstrat acest lucru. Nu cred că se îndoiesc prea mulţi oameni că reformarea sistemului de sănătate este o necesitate supra-acută”, a spus el.

Totodată, el a mai spus că lipsa unei strategii transpartinice, în ultimii 20 de ani, „a făcut ca toate cele câteva zeci de tentative de reformare a sistemului de sănătate să ne trimită către tot atâtea eşecuri”.

Cookies