ȘTIRI

Președintele CCR: Votul în cazul lui Șova s-ar putea relua în Parlament

Primul pas ar fi ca PNL să depună la Curtea Constituțională contestația la hotărârea Senatului în cazul Dan Șova. Dacă sesizarea PNL va fi admisă de CCR, atunci votul în cazul Șova se va relua. 

„Dacă am zice că e neconstituțională probabil că ar trebui să se reia votul în Parlament. Să se rejudece cererea”,  a declarat președintele Curții Constituțională, Augustin Zegrean. 

Comisia juridică a Senatului a decis marți ca, la solicitarea Biroului permanent, să redacteze un proiect de hotărâre prin care se constată că, în urma votului exprimat în 25 martie, nu au fost îndeplinite condițiile necesare pentru încuviințarea cererii de reținere și arestare preventivă a senatorului Dan Șova.

Proiectul de hotărâre stipulează că „nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor și de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan-Coman” și a fost adoptat de către senatorii juriști cu șase voturi pentru și cinci voturi împotrivă.

DNA a trimis o nouă cerere președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care solicită predarea, în cel mai scurt timp, a unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul DAN ȘOVA este cercetat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. DNA invocă obstrucționarea justiției.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button