ȘTIRI

Preşedintele CCR: Nu ştiu dacă DNA poate interzice unui parlamentar exercitarea mandatului

„Există o prevedere în regulamentul Camerei Deputaţilor prin care se poate interzice participarea la lucrări pe o perioadă de timp. Nu ştiu dacă se poate şi în cadrul măsurii de control judiciar. Nici nu am auzit de aşa ceva”, a spus Augustin Zegrean.

Preşedintele Curţii Constituţionale a adăugat că nu poate să facă declaraţii, pentru că ar însemna să se antepronunţe, în legătură cu faptul că lui Sebastian Ghiță i-au interzis procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să desfăşoare activitatea de deputat, măsură luată în cadrul controlului judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie, evaziune fiscală, spălare de bani şi coruperea alegătorilor.

„Nu pot să mă pronunţ pentru că am auzit că va ajunge la Curte şi atunci se va spune că m-am antepronunţat”, a precizat Zegrean, conform realitatea.net.

Sebastian Ghiţă a fost miercuri la DNA Ploieşti, unde procurorii l-au anunţat că a fost extinsă urmărirea penală pe numele lui pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului şi, totodată, au extins şi sechestrul asigurător asupra bunurilor acestuia.

De asemenea, procurorii au modificat unele dintre obligaţile controlului judiciar pentru Sebastian Ghiţă, acesta având interdicţie să desfăşoare activitate în calitatea de deputat, „în exercitarea căreia a săvârşit fapta”, dar şi să părăsească localitatea Ploieşti fără a avea încuviinţarea prealabilă a anchetatorilor. La ieşirea de la DNA, Sebastian Ghiţă a spus că noua măsură, de a nu părăsi Ploieştiul, a fost luată probabil pentru a fi umilit, pentru că nu a încălcat cu nimic cealaltă măsură, a interdicţiei de a părăsi ţara, din cadrul controlului judiciar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button