Președintele ANPC, Claudiu Daniel Doloț, dat afară de Florin Cîțu, la 8 luni după numire: Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă

19 nov. 2021
215 Afișari
Președintele ANPC, Claudiu Daniel Doloț, dat afară de Florin Cîțu, la 8 luni după numire: Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă
Șeful ANPC, Claudiu Daniel Doloț, dat afară din funcție de Florin Cîțu, la 8 luni după numire: Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. sursa foto: reper24.ro

Șeful ANPC, Claudiu Daniel Doloț, a fost dat afară recent din funcție de premierul interimar Florin Cîțu, la doar 8 luni după ce tot el îl numise. Ulterior, acesta a venit cu o reacție pe pagina de Facebook a ANPC prin care spunea că a aflat că nu mai este președintele instituției. Mai mult, acesta a transmis că "funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă".

Claudiu Daniel Doloț, dat afară de premierul Florin Cîțu din funcția pe care o ocupa de opt luni. În ultima perioadă ANPC a avut un adevărat tur de forță, după ce a controlat toate supermarketurile mari din România, a închis o parte dintre ele, și chiar a realizat un Comandament de Black Friday, prin care a taxat acele magazine online și fizice care nu respectau normele și încercau să păcălească clienții cu oferte false.

Claudiu Daniel Doloț, dat afară din funcția de conducere de la ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor are o nouă conducere temporară, asta după ce premierul interimar Florin Cîțu l-a demis încă de joi pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Claudiu Daniel Doloț. Acesta era în fruntea ANPC încă din luna februarie, numit tot de Cîțu.

Mai mult, decizia a fost deja publicată încă de joi în Monitorul Oficial. Înainte de a fi numit la conducerea Autorității, Claudiu Doloț venea după o experiență în domeniul bancar. În prezent, acesta a fost înlocuit temporar de Mihai Culeafa, vicepreședinte al instituției. El va avea atribuțiile funcției de președinte al ANPC până la numirea conducătorului Autorității în condițiile legii.

Anunțul fostului șef al ANPC după ce a aflat că a fost demis

Joi, Doloț a scris pe pagina oficială de Facebook a ANPC că a aflat că mandatul său a luat sfârșit. Totuși, a povestit pe larg lucrurile pe care le-a făcut în cadrul acestei instituții în ultimele opt luni.

„Astăzi, am aflat că mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat.

Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor. Așa mi-am construit întreaga carieră, prin foarte multă muncă și fiind într-un contact permanent cu oamenii.

Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit. Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă!

Ce a realizat în această perioadă

Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate. Am reușit să mă țin de cuvânt și să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia.

În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere și au arătat totală deschidere. Le mulțumesc pentru implicare și efortul depus, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte.

Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate, contează! Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om. Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă”, a scris Claudiu Doloț pe Facebook joi.

Tensiuni la nivel internațional după controalele intense

La începutul lunii, actualul șef al ANPC, pe atunci vicepreședinte, a fost chemat la discuții de ambasadorul Franței, asta după ce a decis închiderea mai multor supermarketuri Auchan pentru neregulile grave descoperite.

Acțiunea a fost condusă de fostul vicepreședinte ANPC, Mihai Culeafă, actual șef al Autorității.

Cookies