Președintele ANAF, mesaj pentru Klaus Iohannis: O țară nu poate funcționa cu evaziune

de:
01 apr. 2015
0 Afișari
Președintele ANAF, mesaj pentru Klaus Iohannis: O țară nu poate funcționa cu evaziune

„Domnul președinte are dreptate. O țară nu poate funcționa fără firme. La fel cum nu poate funcționa nici dacă evaziunea fiscală este tratată ca până acum. De când sunt la conducerea ANAF, combaterea marii evaziuni a fost și este prioritate de gradul zero. Mica evaziune este, însă, un flagel la fel de periculos, tratat cu seriozitate în orice țară civilizată. Iar ANAF exact asta face”, a spus președintele instituției, Gelu Ștefan Diaconu, pentru Mediafax, scrie realitatea.net.

Totodată, Gelu Diaconu a afirmat că marea evaziune rămâne prioritară și că au colectat deja aproape un miliard de euro în plus. În acest sens, șeful ANAF a susținut că suma nu avea cum să vină de la covrigării și florării, ci din eficientizarea colectării și combaterea marii evaziuni.
Declarația lui Gelu Stefan Diaconu vine după ce președintele Klaus Iohannis afirma, marți seară, că ANAF e ca pendulul, având tendința de a lucra dintr-o extremă în cealalta.

„România e o țară în plină reformare, ba în învățământ, ba în sănătate, la Fisc… Din păcate, există tendința de a lucra dintr-o extremă în cealalta. ANAF-ul e ca un pendul. Bănuiesc că aceste chestiuni, odată cu schimbările în curs la ANAF, să ajungă la normalitate”, a transmis șeful statului.

Cookies