Preşedinte Iohannis, vizită în Serbia: Dorim o colaborare mai strânsă pe tema minorităţilor

de:
16 iul. 2015
0 afișări
Preşedinte Iohannis, vizită în Serbia: Dorim o colaborare mai strânsă pe tema minorităţilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, înainte de plecarea sa în Serbia, că dorește ca țara noastră să aibă o colaborare mai strânsă cu această țară, și implicit cu Balcanii de Vest, informează B1TV.ro.

„Voi avea discuții oficiale cu șeful statului, premierul și președintele parlamentului, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Serbia cu partenerii sârbi voi discita despre evoluția și dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Este a doua vizită pe care o efectuez în regiunea Balcanilor de vest. Dorim să reiterăm interesul României față de această zonă și susținerea noastră fermă a perspectivei europene.

Trei sunt mesajele principale pe care le voi transmite interlocutorilor sârbi.

România consideră Serbia un partener cheie în regiune. Dorim ca Romania și Serbia să ofere un model de cooperare în regiune prin intensificarea cooperării în cât mai multe domenii, există interes de ambele părți în proiecte legate de infrastructură.

Al doilea mesaj este acela că România va continua să spijine activ stabilizarea regiunii Balcanilor de Vest.

Evident, aderarea Serbiei la Uniunea Europeană este o etapă esențială pentru acest obiectiv iar România susține etapele de negocieri.

În al treilea rând, dorim o colaborare mai strânsă pe tema minorităților naționale”, a spus șeful statului pe Aeroportul Otopeni.

Președintele Klaus Iohannis va face joi o vizită oficială în Serbia unde se va întâlni cu omologul său, Tomislav Nikolić, și cu alți reprezentanți ai minorității românești din acea țară.

Apoi, cei doi președinți vor susține o conferință de presă comună urmată de o întrevedere cu premierul sârb care va oferi un dejun de lucru.

Programul include și discuții cu preşedintele Parlamentului, Maja Gojković.

Cookies