Prerogativele Casei Regale, preluate de Principesa Margareta, după retragerea regelui Mihai

de:
02 mart. 2016
75 Afișari
Prerogativele Casei Regale, preluate de Principesa Margareta, după retragerea regelui Mihai

„Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, este mesajul transmis, miercuri, de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Principesa Margareta s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949. Este prima fiica a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. Alteţa Sa Regală este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional a Universităţii din Edinburgh, Scoţia.

Regele Mihai SE RETRAGE din viaţa publică: „Am primit vestea unui serios diagnostic medical”

Principesa Margareta a fost implicată, înainte de 1989, în proiecte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite şi al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD).

În august 1989, când devenea evident că ceva avea să se schimbe în sfarşit în Europa de Est, Principesa Margareta părăseşte Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a se dărui cauzei României.

Cum arăta regele Mihai când era copil. FOTOGRAFII DE COLECŢIE

Regele Mihai I, în vârstă de 94 de ani, este unul dintre cei mai vârstnici monarhi din lume. Este ultimul rege al României şi unul dintre puţinii şefi de stat în viaţă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Puţin ştiu însă cum arăta regele Mihai I când era copil.

Pricipesa Margareta sosește în țară pe 18 ianuarie 1990. În acelaşi an înfiinţează, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundaţia Principesa Margareta a României, dedicată sprijinirii bătrânilor şi tinerilor aflaţi în dificultăţi fizice sau materiale.

 

Cookies