Preot fals în Bucureşti: Un bărbat deghizat păcălea credincioşii pentru bani

de:
18 feb. 2015
1 Afișari
Preot fals în Bucureşti: Un bărbat deghizat păcălea credincioşii pentru bani
Dosar penal deschis, în premieră, pe numele unui preot pentru „comunicarea de informații false” despre vaccinare

Poliţia anunţă astfel că, marţi dimineață, bărbatul în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în haine negre – preoțești, s-a arătat în curtea bisericii Sf. Anton, chiar în ziua în care sute de credincioși vin să se roage și să dea acatiste. Profitând de mila enoriașilor, falsul preot s-a oferit, în schimbul unor sume de bani, să primească acatiste și chiar să facă pomelnice. În câteva minute, bărbatul a strâns, din donații, aproape o sută de lei. Când a dat să intre în biserică, falsul preot a fost recunoscut de administratorul lăcașului de cult.

Demascat, omul a devenit agresiv: a sărit la bătaie, a început să blesteme și să-i scuipe pe credincioșii aflați în curte. Mai mult, pe motiv că îi era frig, bărbatul a pornit scandalul pe stradă, înjurând și blestemând Biserica.

Incidentul a fost sesizat de o patrulă a Serviciului de Ordine și Liniște Publică din cadrul P.L.M.B. – ce efectua misiuni de menținere a ordinii publice în zonă – care a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului și reținerea turbulentului.

În urma identificării, agenții au constatat că bărbatul îmbrăcat în haine preoțești este un impostor care a mai fost implicat în alte scandaluri în centrul Bucureștiului. Asupra falsului preot au fost găsite mai multe obiecte de cult – sticluțe cu mir, o cruce, pomelnice și acatiste, icoane, cărți de rugăciune precum și un epitrahil – veștmânt preoțesc folosit în timpul slujbelor – obiecte cu care I.T. înșela credincioșii.

Falsul preot a recunoscut că nu face parte din cler, că a folosit epitrahilul pentru a spovedi mai mulți enoriași și că a primit diverse sume de bani de la diferiți credincioși care, convinși că bărbatul este preot, l-au plătit pe acesta pentru a se ruga pentru ei și pentru rudele lor.

T.I. a fost predat Poliției Naționale în vederea cercetării săvârșirii infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

.

Cookies