ARHIVA B365

Preot fals în Bucureşti: Un bărbat deghizat păcălea credincioşii pentru bani

Poliţia anunţă astfel că, marţi dimineață, bărbatul în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în haine negre – preoțești, s-a arătat în curtea bisericii Sf. Anton, chiar în ziua în care sute de credincioși vin să se roage și să dea acatiste. Profitând de mila enoriașilor, falsul preot s-a oferit, în schimbul unor sume de bani, să primească acatiste și chiar să facă pomelnice. În câteva minute, bărbatul a strâns, din donații, aproape o sută de lei. Când a dat să intre în biserică, falsul preot a fost recunoscut de administratorul lăcașului de cult.

Demascat, omul a devenit agresiv: a sărit la bătaie, a început să blesteme și să-i scuipe pe credincioșii aflați în curte. Mai mult, pe motiv că îi era frig, bărbatul a pornit scandalul pe stradă, înjurând și blestemând Biserica.

Incidentul a fost sesizat de o patrulă a Serviciului de Ordine și Liniște Publică din cadrul P.L.M.B. – ce efectua misiuni de menținere a ordinii publice în zonă – care a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului și reținerea turbulentului.

În urma identificării, agenții au constatat că bărbatul îmbrăcat în haine preoțești este un impostor care a mai fost implicat în alte scandaluri în centrul Bucureștiului. Asupra falsului preot au fost găsite mai multe obiecte de cult – sticluțe cu mir, o cruce, pomelnice și acatiste, icoane, cărți de rugăciune precum și un epitrahil – veștmânt preoțesc folosit în timpul slujbelor – obiecte cu care I.T. înșela credincioșii.

Falsul preot a recunoscut că nu face parte din cler, că a folosit epitrahilul pentru a spovedi mai mulți enoriași și că a primit diverse sume de bani de la diferiți credincioși care, convinși că bărbatul este preot, l-au plătit pe acesta pentru a se ruga pentru ei și pentru rudele lor.

T.I. a fost predat Poliției Naționale în vederea cercetării săvârșirii infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button