PREMIUL NOBEL 2014: Ponta îi urează baftă lui Cărtărescu la PREMIUL NOBEL. În 2010 îl făcea NAZIST

de:
09 oct. 2014
0 Afișari
PREMIUL NOBEL 2014: Ponta îi urează baftă lui Cărtărescu la PREMIUL NOBEL. În 2010 îl făcea NAZIST

PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ: Nu doar Traian Băsescu e fan Mircea Cărtărescu. Ci mai nou și premierul Victor Ponta, scrie Realitatea.net. „Ii doresc mult succes lui Mircea Cartarescu maine, cand se va anunta castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura! Romania are sanse mari sa se bucure de un nou laureat!”, scrie Victor Ponta, pe Facebook.

PREMIUL NOBEL LITERATURĂ 2014: Acum ceva vreme, Ponta gândea altceva. Liderul PSD Victor Ponta critica în 2010 pe blogul său editorialele virulente la adresa sa scrise de Mircea Mihăieş şi Mircea Cărtărescu, informeaza NewsIn. Ponta spune despre aceştia că sunt „intelectuali ai Fuhrerului”, iar limbajul lor e demn de propagandiştii nazişti Alfred Rosenberg şi Josef Goebbels.

PREMIUL NOBEL. „Bun, sunt convins că imediat o să spuneţi: cei doi autori sunt faimoşii propagandişti nazişti (intelectuali în felul lor) Alfred Rosenberg şi Josef Goebbels; articolele au fost scrise în perioada interbelică în cotidianul NSDAP Volkischer Beobachter; se referă evident la evrei şi comunişti, duşmanii lor cărora se pregăteau să le aplice soluţia finală! „Ei bine greşiţi dacă spuneţi asta, dar nu sunteţi totuşi departe de adevăr, un adevăr din păcate românesc, din păcate actual! Vă spun eu exact – este vorba de domnii intelectuali de marcă Mircea Mihăieş (primul text) şi Mircea Cărtărescu (al doilea – ştiţi dvs, preferatul Preşedintelui, cel cu ). Iar ziarul este , săptămâna aceasta, la care cei doi domni rafinaţi sunt ! Şi nu, nu e vorba despre evrei sărmanii, ci despre mine, un biet politician, despre Iliescu, Geoană, Antonescu – toţi duşmani care trebuie striviţi ca nişte năpârci, nu?”, dezvăluia atunci Ponta.

PREMIUL NOBEL 2014: Dar și Cărtărescu a avut critici dure la adresa lui Victor Ponta. Într-un editorial scris în ianuarie 2010, în Evenimentul Zilei, Mircea Cărtărescu îl critica dur pe premier, pe care l-a catalogat drept cel mai prost demagog al PSD:

PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ: „L-am văzut pe copilul bătrân Ponta, acest produs nesărat al nomenclaturismului la a treia generaţie, acest nepot al lui Iliescu şi fiu al lui Năstase, conducând mulţimile ca un Coriolan Drăgănescu în cea mai tâmpită montare după Caragiale făcută vreodată. Ponta înconjurat de huliganii Stelei – iată noua imagine a noii revoluţiuni. Ponta cu tricolorul la gât, mânjind şi acest ultim simbol al mândriei noastre de sine, aruncându-l şi pe el în batjocură şi derizoriu. Ponta, cel mai prost demagog al PSD-ului, cel mai cusut cu aţă albă Este de neînţeles cum PSD-ul însuşi îl rabdă pe Ponta în fruntea lui, afară numai dacă nu-l cred un inofensiv om de paie al puternicilor din umbră. După ce epocile Iliescu şi Năstase s-au dus, acest partid, altădată măcar odios, periculos, redutabil în felul său, a ajuns pe mâinile unor marionete de care te-apucă râsu’-plânsu”, a precizat scriitorul în Evenimentul Zilei.

PREMIUL NOBEL LITERATURĂ 2014: Apoi, în 2013, Mircea Cărtărescu nu a ezitat să îl condamne pe Victor Ponta pentru plagiatul său. Într-un interviu acordat AFP, scriitorul Mircea Cărtărescu explică motivele pentru care a decis să nu participe la Salonul de Carte de la cărţii: „Absenţa mea de la Salonul Cărţii este înainte de toate un protest. Într-o Românie unde situaţia se degradează zi după zi, cultura trăieşte de asemenea momente dramatice”, a mărturisit Mircea Cărtărescu. El a adăugat că „noua conducere a ICR ne face să revenim cu patru decenii în urmă”. Mai mult, referindu-se la plagiatul premierului Victor Ponta, Mircea Cărtărescu a avertizat că această „culpabilitate morală va păta inevitabil chipul culturii româneşti”. Mircea Cărtărescu le cere oamenilor de cultură mai mult curaj. „Mă adresez compatrioţilor mei şi mai ales oamenilor din cultură. Cred că nu ne-ar strica mai mult curaj şi mai multă solidaritate în faţa primitivismului şi amatorismului cultural”, a spus acesta, potrivit evz.

MIRCEA CĂRTĂRESCU. În plus, criticile pe care i le-a adus Cărtărescu lui Ponta sunt confirmate și de opțiunea clară pe care acestA și-a exprimat-o de a o vota pe Monica Macovei: „Dragii mei, în ultimele zile m-am sucit şi m-am răsucit m-am gândit şi m-am râzgândit. Afurisita mea de minte greoaie (că doar tata, bănăţean molcom, n-a stat de pomană) nu mă lasă să iau uşor decizii. Dar iată-mă în fine hotărât, şi de- acum aşa rămân. Dacă voi credeţi că ajută, răspândiţi: O VOTEZ PE MONICA MACOVEI” notează gandul. info.

Cookies