Premiul 1 la parcare fifty-fifty: un șofer din București și-a lăsat jumătate de mașină pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilități și restul pe bordură

12 apr. 2023
1686 Afișari
Premiul 1 la parcare fifty-fifty: un șofer din București și-a lăsat jumătate de mașină pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilități și restul pe bordură
Premiul 1 la parcare fifty-fifty: un șofer din București și-a lăsat jumătate de mașină pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilități și restul pe pe bordură. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Parcările neregulamentare au ajuns să fie la ordinea zilei în București. De data aceasta, un șofer și-a lăsat o parte din mașină parcată pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități, iar cealaltă parte pe bordura de lângă.

„Nu era convins 100% că e loc pentru persoane cu dizabilități”

Un șofer din București și-a lăsat mașina parcată pe un loc pentru persoane cu dizabiltăți, în parcare la Carrefour Orhideea. Probabil nu era sigur că acel loc e destinat persoanelor cu nevoi speciale, sau poate doar a vrut să se remarce prin parcarea sa.

O bucureșteancă a surprins parcarea neregulamentară a șoferului și a fotografiat-o. Ulterior, a postat imaginile pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Oare ce o fi fost?”- A. U.

Parcare pe un loc pentru persoane cu dizabilități
Parcare pe un loc pentru persoane cu dizabilități. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Bucureștenii s-au amuzat pe seama postării și au adăugat câteva comentarii în care făceau glume pe seama șoferului respectiv.

Unul dintre ei a spus că șoferul ar merita să primească o amendă destul de mare.

Nu este de râs cu ăștia, merită amenzi mari.” D. A.

Câteva dintre comentarii

  • „A crezut că este trotuar.” – M. J. J.
  • „A vrut doar să ateste dreptul de a parca acolo.” – N. M.
  • „Indecis” – G. E. V.
  • „Are handicap pe partea dreapta.” – L. L.
  • „Nu era convins 100% că e loc pentru persoane cu dizabilități” – S. P.

Ce amendă primesc șoferii care parchează pe locurile pentru persoane cu dizabilități

Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să primească amenzi destul de mari dacă nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Potrivit Legii nr. 145/2020, constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor celor care ocupă un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Te-ar putea interesa și:

Cookies