BAZAR

Sziget Festival, câştigătorul categoriei „Best European Major Festival” la „European Festival Awards”

Conform unui comunicat de presă, ceremonia decernării premiilor European Festival Awards 2011 a avut loc, pe 11 ianuarie, la Groningen, în Olanda. Profesionişti şi jurnalişti din industria muzicală din toată Europa s-au adunat pentru a sărbători câştigătorii prestigiosului premiu, desemnând  Sziget Festival “cel mai bun dintre marile festivaluri europene”.

Sziget Festival mai anunţă că a lansat oficial, astăzi, 12 ianuarie, site-ul www.szigetfestival.ro. Site-ul românesc vă va ţine la curent cu toate noutăţile despre evenimentul de pe Insula Obuda, Budapesta, care are loc în perioada 6 – 13 august 2012.

Sziget Festival România

www.szigetfestival.ro

www.facebook.com/SzigetRomania

https://twitter.com/SzigetRomania

Sziget Festival

www.szigetfestival.com

www.facebook.com/SzigetFestival

https://twitter.com/szigetofficial

Reamintim că Aplicaţia Wishmachine oferă posibilitatea fanilor Sziget de a propune până la zece nume pe care ţi-ai dori să le vezi anul acesta la Sziget Festival, iar The Stone Roses este primul nume confirmat la acest eveniment.

Sziget – mai mult decat un festival!

Sziget este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Europa, atrăgând peste 400.000 de persoane în fiecare an.

Sziget Festival a ajuns la numărul 20 şi are loc în prima jumătate a lunii august. Locaţia festivalului se deduce chiar din denumirea acestuia: cuvântul „sziget” însemnând „insulă” in limba maghiară. Insula Óbuda, mai exact, situată pe Dunăre în capitala Ungariei, care, în fiecare an, se transformă timp de o săptămână într-un oras cosmopolit iubitor de muzică.

Început ca un festival studenţesc în 1993, a evoluat de la an la an şi a devenit ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa.

Festivalul este adesea citat de jurnalişti ca fiind extrem de colorat, referindu-se în special la diversitatea culturală, a genurilor muzicale şi a structurii programului. Pe lângă starurile internaţionale de pe scenele principale, evenimentul găzduieşte, de asemenea, numeroase iniţiative ale societăţilor civile şi militează pentru valori universale precum drepturile omului şi principiile justiţiei sociale.

Partener media (România) – B365.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button