Premii în bani pentru elevii bucureşteni cu 10 la Bacalaureat, Evaluarea Naţională sau olimpiade

de:
30 aug. 2017
5 Afișari
Premii în bani pentru elevii bucureşteni cu 10 la Bacalaureat, Evaluarea Naţională sau olimpiade

Proiectul a fost aprobat cu 41 de voturi „pentru” şi trei abţineri.

„Pare o dublare a premiilor date de primăriile de sector. Premierea cu bani nu ni se pare cea mai educativă măsură de a premia performanţa. Am putea organiza conferinţe sau alte activităţi mai benefice. Unul dintre rolurile esenţiale pe care primăria ar trebui să le aibă este investiţia în modernizare şi infrastructură”, au susţinut consilierii USR, potrivit news.ro.

„Din dorinţa de a crea şi stimula un mediu competiţional cât mai amplu, dar şi de fair-pay în rândul elevilor, Primăria Municipiului Bucureşti prin Proedus – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, premiază rezultatele deosebite ale acestora în varii domenii de activitate, precum cele de curriculă, sportive, cultural-artistice, tehnică şi tehnologie”, se arată în expunerea de motive.

Astfel, olimpicii naţionali, şefii de promoţie ai claselor V-VIII, campionii sportivi naţionali, câştigătorii competiţiilor naţionale cultural-artistice din calendarul Ministerului Educaţiei, câştigătorii campionatelor organizate de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană ar urma să primească 1.000 de lei dacă au ocupat locul al treilea în cadrul competiţiilor, 1.500 de lei dacă au ocupat locul al doilea şi 2.000 de lei pentru primul loc.

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională şi cei care au obţinut 10 la examenul de Bacalaureat, precum şi şefii de promoţie ai claselor IX-XII ar putea fi recompensaţi cu 2.000 de lei.

De asemenea, elevii care s-au calificat la Olimpiade Internaţionale de curriculă, Campionate Europene, Mondiale şi sportive ar putea fi premiaţi cu 3.000 de lei, în timp ce olimpici de curriculă şcolară, campionii europeni, mondiali şi sportivi vor putea primi 3.000 de lei dacă au obţinut locul al treilea, 4.000 de lei pentru locul al doilea, şi 5.000 de lei pentru primul loc.

Premiile vor fi acordate în anul şcolar următor realizării performanţelor, în baza listelor trimise de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti către Proedus, excepţie făcând elevii care s-au calificat la Olimpiade Internaţionale şi Campionate Europene, Mondiale şi sportive, care trebuie să trimită o solicitare în scris pe adresa de e-mail a Proedus.

Potrivit regulamentului, premiile se acumulează pentru elevi, însă un profesor poate fi premiat o singură dată pentru o categorie de premiu

Cookies