Premierul Victor Ponta vrea REDUCEREA TVA din 2016

de:
28 ian. 2015
0 afișări
Premierul Victor Ponta vrea REDUCEREA TVA din 2016

„Săptămâna viitoare, voi merge să prezint priorităţile Guvernului în raporturile cu Parlamentul în prima sesiune”, a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern, potrivit Mediafax.

El a precizat că va prezenta Parlamentului intenţiile Guvernului legate de noul Cod Fiscal şi Cod de Procedură Fiscală, sistemul redevenţelor, Legea minelor, Master Plan-ul de Transport.

Vineri, premierul Ponta a afirmat că este posibilă reducerea generală a TVA cu cel mult trei puncte procentuale sau scăderea TVA la categorii de produse, în special cele alimentare.

Guvernul a redus de la 1 septembrie 2013 TVA la pâine de la 24% la 9%.

Pe masa Guvernului se află miercuri și o ordonanță simplă pentru organizarea LOTERIEI cu bonuri fiscale.

Prima extragere, ocazională, a Loteriei Bonurilor Fiscale va fi organizată pe 13 aprilie, a doua zi de Paşte, cu un fond de premiere de un milion lei, a anunţat Ministerul Finanţelor. 

Conform proiectului, obţinut de Mediafax, persoanele fizice rezidente şi nerezidente care au împlinit deja vârsta de 18 ani şi deţin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii în ţară vor putea participa, din iulie, la „Loteria bonurilor fiscale”, bugetul total alocat pe şase luni din acest an urmând să fie 10 milioane lei

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, după minimum 15 zile de la sfârşitul intervalului calendaristic participant la Loterie, şi va consta în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, şi o dată calendaristică reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care este organizată Loteria, în vederea acordării de premii în bani. Detalii aici.

Cookies