BAZAR

Premierul Victor Ponta și fiul său au zburat cu o aeronavă militară, de Ziua Aviației

Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au zburat, sâmbătă, cu o aeronavă militară de tip Spartan, care a decolat de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Bănciulescu”. Cei doi au participat la Ziua Porţilor Deschise la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Bănciulescu”, aviatorii militari români sărbătorind în data 20 iulie, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, scrie Realitatea.net.

Ponta a fost însoţit în zborul care a durat aproximativ o jumătate de oră şi de fiul său Andrei.

Premierul a spus că este pentru a doua oară când zboară cu o astfel de aeronavă. „Vreau să îi felicit pe cei de la Ministerul Apărării Naţionale şi de la Forţele Aeriene. Cu resurse puţine reuşesc, totuşi, să facă misiuni extraordinare. Mă bucur foarte mult că astăzi au găsit o soluţie să facă acest exerciţiu public. (…) Îşi îndeplinesc toate sarcinile extrem de bine, în condiţii dificile”, a spus Ponta după ce a coborât din avionul Spartan.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a menţionat că a zburat cu acest tip de avion de mai multe ori. „E un avion foarte sigur. Forţele Aeriene ale armatei române au un program complex de dotare a armatei cu avioane de transport cargo şi trupe şi acest program este cel referitor la Spartan. Urmează să mai sosească două, unul spre sfârşitul acestui an, care este echipat pentru intervenţii sanitare, şi unul care urmează să sosească anul viitor, echipat pentru stingerea incendiilor”, a menţionat ministrul.

Cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Bănciulescu”, vizitatorii au asistat la evoluţia elicopterelor IAR-330 şi aeronavelor IAR 99 ŞOIM şi C-27J SPARTAN şi au vizitat expoziţia care a inclus elicoptere în variantă MEDEVAC şi CARGO, tehnică de artilerie şi rachete, radiolocaţie, precum şi oferta educaţională pentru construirea unei cariere în Forţele Aeriene.

În București, timp de cinci zile, sunt organizate mai mute manifestări dedicate Zilei Aviației și Forțelor Aeriene, în care publicul larg va putea face cunoștință cu aeronavele și piloții acestora. Programul acestor manifestări îl găsiți aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button