ARHIVA B365

Victor Ponta, audiat în dosarul Referendumul: Dragnea a avut ghinionul să nu fie membru în Parlament

Victor Ponta s-a prezentat ca martor în dosarul Referendumul, la Înalta Curte de Casație și Justiție, miercuri, la cererea lui Liviu Dragnea. Victor Ponta a declarat că el s-a oferit să depună mărturie și înainte, în fața procurorilor, dar atunci nu a fost acceptată mărturia sa: „Vreau să spun adevărul. Am vrut să spun în faţa procurorului şi procurorul nu m-a acceptat”, a declarat Ponta.

Alături de Victor Ponta este audiat, miercuri, și Mircea Dușa, ministrul Apărării.  

„Voi spune adevarul si numai adevarul, si anume ca, din toate cunostintele pe care le-am avut ca lider de partid si prim-ministru, nu a facut nimeni in 2012 vreo schema de fraudare, ci chiar au venit 7,4 milioane de romani sa voteze pentru demiterea lui Traian Basescu. Ca nu s-a intamplat e o poveste pe care nu cred ca mai trebuie sa o redeschidem acum, dar aici vorbim de responsabilitati penale si o sa spun ceea ce stiu, ceea ce ma va intreba instanta, avocatii sau procurorul, si voi spune doar adevarul”, a declarat Ponta duminica seara.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, de catre procurorii DNA, pe 7 octombrie, pentru tentativa de frauda la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie 2012.

El este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60 la suta la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button