Premierul Victor Ponta: Am demarat procedura de listare pe bursă a CN Aeroporturi Bucureşti

de:
04 iun. 2015
0 Afișari
Premierul Victor  Ponta: Am demarat procedura de listare pe bursă a CN Aeroporturi Bucureşti

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti înregistrează profit şi o creştere rapidă, ceea ce a condus la demararea procedurilor în vederea listării de tip IPO (ofertă publică iniţială), circa 20% din acţiuni urmând a fi scoase la vânzare, a anunţat Victor Ponta joi.

‘Aeroporturi Bucureşti este pe profit, are o creştere rapidă şi am început procedurile pentru o listare IPO. Ideea este să creştem capitalul, nu să luăm bani la buget (…) şi să lăsăm noul capital în companie pentru dezvoltare’, a afirmat premierul după Conferinţa Regională Euromoney pentru Finanţe şi Investiţii pentru Europa de Sud-Est.

Întrebat dacă în cazul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti se are în vedere listarea a 5% dintre acţiuni, Ponta a afirmat că 5% nu ar fi o cotă ‘serioasă’, informează Agerpres.ro.

La întrebarea dacă 20 sau 25% ar fi suficient, Ponta a răspuns: ‘Mai mult sau mai puţin. Vom urma, mai mult sau mai puţin, procedurile de listare de succes folosite în cazurile Romgaz, Transgaz, Transelectrica’.

Referindu-se la TAROM, premierul a spus că nu există încă o înţelegere încheiată şi că autorităţile vizează un investitor serios, care să ajute la modernizarea companiei.

Cookies