Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire urgentă cu Nicușor Dan și Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății și primarul Capitalei, chemați la ordine

27 nov. 2021
189 Afișari
Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire urgentă cu Nicușor Dan și Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății și primarul Capitalei, chemați la ordine
Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire urgentă cu Nicușor Dan și Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății și primarul Capitalei, chemați la ordine

Noul premier al României, Nicolae Ciucă, și-a intrat deja în rol și are sâmbătă dimineața o întâlnire urgentă cu primarul Capitalei, Nicușor Dan și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Noua tulpină africană, numită B.1.1.529, provoacă deja rumoare în România, iar premierul Nicolae Ciucă începe deja pregătirile pentru a contracara efectele negative ale acesteia în țara noastră. Panica este și mai mare în Europa cu cât a fost deja descoperit și primul caz de infectare în Belgia.

Nicoale Ciucă, întâlniri cu Nicușor Dan și Alexandru Rafila

Sâmbătă dimineață, premierul Nicolae Ciucă are o întrevedere cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, iar apoi, în aceeaşi zi, la scurt timp după, o întrevedere de lucru cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Conform unei comunicări a Biroului de presă al Guvernului, prim-ministrul Nicolae Ciucă discută cu primarul general al Capitalei la Palatul Victoria, de la ora 10.00. Apoi, întâlnirea de lucru cu ministrul Sănătăţii este programată să se desfăşoare cu începere de la ora 11,00 tot la sediul Executivului.

Ce măsuri ar intra în vigoare în România după vestea noii tulpini

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, vineri seară, cu privire la măsurile care s-ar putea impune în România pentru limitarea răspândirii tulpinii africane a coronavirusului care pare că nu ține cont nici de vaccin și are o rată de infectare mult mai mare.

 „Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2.”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Noua tulpină, deja prezentă în Europa

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von de Layen, a transmis vineri că le-a propus statelor membre UE să activeze „frâna de urgenţă” împotriva călătoriilor din ţări situate în sudul Africii şi din alte state, pentru a putea fi limitată răspândirea noii variante de COVID-19.

Primul caz de infectare cu tulpina mutantă de coronavirus gasită în Africa de Sud, a fost confirmat vineri pe teritoriul Europei. Această tulpină prezintă modificări, astfel că poate afecta atât persoanele nevaccinate cât și pe cele vaccinate sau trecute prin boală.

Primul pacient infectat cu tuplina B.1.1.529 a fost depistat pe teritoriul Belgiei. Pacientul este o femeie tânără și nevaccinată care a călătorit în străinătate. Mai mult, aceasta a început să prezinte simptome abia la 11 zile dupa ce a avut o călătorie in Egipt si Turcia.

Acestă tulpină prezintă mutatii ce ar putea afecta chiar si pe cei ce sunt vaccinati cu schema completă sau trecuți prin boală, fiind considerată cea mai agresivă formă a acestui virus descoperită până acum.

Cookies