Premierul Florin Cîțu reacționează după ”atacurile” lui Vlad Voiculescu. Îi cer public lui Dan Barna, coordonatorul MS, să prezinte un raport despre aceste acuzații

16 apr. 2021
187 Afișari
Premierul Florin Cîțu reacționează după ”atacurile” lui Vlad Voiculescu. Îi cer public lui Dan Barna, coordonatorul MS, să prezinte un raport despre aceste acuzații

Premierul Florin Cîțu reacționează după ”atacurile” lui Vlad Voiculescu. Prim-ministrul, care se află la Cluj, face la acestă oră declarații de presă după ce Vlad Voiculescu l-a acuzat în cursul zilei de vineri de nereguli cu privire la modul de raportare a morților de Covid.

Premierul Florin Cîțu reacționează după ”atacurile” lui Vlad Voiculescu. Fostul Ministru al Sănătății, a declarat, în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o la doua zile după ce a fost demis că există diferențe între numărul real de decese și cel raportat.

Florin Cîțu participă la o conferință de presă la Cluj, alături de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, și Lucian Mode, Ministrul de Interne.

Premierul Florin Cîțu reacționează după ”atacurile” lui Vlad Voiculescu. Principalele declarații:

  • Opinii personale nu comentez. Avem o pandemie de guvernat. Acum, domnul Vlad Voiculescu este în opoziție. Pe lângă domnul Ciolacu, de la PSD, care mă critică zi de zi, acum s-a mai alăturat o voce critică.
  • Îi cer public lui Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, din postura de vicepremier, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Să prezinte înn ședința de Guvern un raport cu privire la aceste acuzații. Să spună dacă știa ce spune Vlad Voiculescu și ce a făcut în acest sens.
  • Aș vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă. Mă bucur pentru faptul că în Coaliție s-a trecut peste emoția momentului de ieri și că s-a înțeles faptul că trebuie să guvernăm. Și, guvernăm bine.
  • Dan Barna a refuzatul interimatul la MS. Mi-am asumat eu acest rol.

Premierul este la Cluj. A făcut declarații și vineri dimineață

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Cluj, că vor fi înfiinţate centre de vaccinare de tip drive thru unde va fi folosit serul Pfizer, iar mai multe centre AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer.

El a reiterat că s-a ajuns la o capacitate de vaccinare de 115.000 de doze pe zi.

„Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele. Ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii dacă vor să revenim şi trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie şi să se vaccineze. Este singura soluţie în acest moment de a ieşi din pandemie. Vrem în această vară să ne bucurăm de concediu, vrem să revenim la o viaţă normală, trebuie să ne vaccinăm, avem aceste două luni… am spus la 1 iunie este prima bornă, trebuie să atingem acea ţintă de 5 milioane de persoane vaccinate, am discutat cu sectorul HoReCa care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregisteze şi să se vaccineze ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate”, a declarat Cîţu.

 

 

Cookies