ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Premierul Florin Cîțu, prima reacție în cazul modificării pragului privind infectările COVID din București

Premierul Florin Cîțu a vorbit, miercuri, despre o posibilă modificare privind pragul infectărilor din București. Totuși, șeful Executivului rămâne ferm pe poziții. Capitala riscă să intre din nou în scenariul roșu.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat dacă ia în calcul propunerea reprezentanţiilor din HoReCa de modificare a pragului privind infectarea cu SARS-CoV-2 dacă Bucureştiul se apropie iar de o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, că nu are în vedere o astfel de măsură.

„Trebuie întâi să respectăm ceea ce avem şi apoi vom vorbi şi de alte măsuri”, a adăugat şeful Guvernului.

Anunțul făcut de Florin Cîțu

„Nu iau în calcul aşa ceva. În acest moment, şi am spus atunci când am relaxat condiţiile, am spus foarte clar că depinde doar de noi să rămânem cu numărul de persoane infectate scăzut, sub 3 la mie. Am văzut că foarte mulţi dintre cetăţeni s-au relaxat, nu se mai poartă mască în spaţiul public şi acum plătim preţul acestei relaxări premature.

Vin şi, de fiecare dată când am ocazia, vă spun – dacă vrem să rămână deschise şi restaurante şi alte activităţi economice, trebuie să păstrăm exact aceste condiţii: în spaţiul public să păstrăm mască, distanţare socială, dezinfectant. Ştiţi foarte bine că au fost foarte multe cazuri în care Poliţia a venit şi a dat amendă, în cluburi, de exemplu, a dat amendă 6.000 de lei, la câteva zile acelaşi club avea aceaşi problemă”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button