ȘTIRI

Premierul Florin Cîțu ne-a spus când scăpăm de purtarea măștilor

Când scăpăm de purtarea măștilor? Răspunsul îl oferă chiar Premierul României, Florin Cîțu, care precizează că acest lucru depinde și de numărul persoanelor vaccinate.

Premierul Florin Cîţu ne spune când scăpăm de purtarea măștilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă dacă oamenii se vor vaccina și vor respecta în continuare măsurile împotriva răspândirii Covid-19.

Când scăpăm de purtarea măștilor

Premierul îi sfătuiește pe oameni să respecte noile măsuri ca să oprească numărul de infectări și să îmbunătățească situația din spitale.

„Două milioane de oameni vaccinați anti-COVID, adică 10% din populație, până la sfârșitul lunii martie, în România. În acest weekend vom ajunge la primul milion de români vaccinați cu prima doză. Sunt veștile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecție. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate în România 1.888.032 de persoane. Dintre acestea, 976.169 au primit prima doză, iar 911.863 ambele doze.

Ministerul Sănătății a anunțat când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România. Mai mult, instituția a precizat și de ce în cazul acestu vaccin este suficientă o singură doză de ser.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 932.179 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate au fost înregistrate 5.869 cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore.

În București au fost înregistrate 864 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button