ȘTIRI

Premierul Florin Cîțu anunță ce restricții vor fi relaxate de la 1 iunie

Ce restricții vor fi relaxate de la 1 iunie. Florin Cîțu a declarat că varianta ca până la începutul verii să fie vaccinate 5 milioane de români este una realistă și a vorbit despre relaxarea unor restricții.

Ce restricții vor fi relaxate de la 1 iunie. Anumite restricții vor fi relaxate de la 1 iunie, spune Florin Cîțu. Premierul a precizat că în momentul de față România a depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate și a explicat câte vaccinări trebuie să avem zilnic ca să ajungem la 5 milioane de oameni imunizați la 1 iunie.

„Noi am comandat dozele, ne-am asigurat că le avem. Apoi, am creat capacitatea. Putem vaccina 120.000 de persoane pe zi. Azi am vaccinat 80.000. Oamenii trebuie să primească informația de la noi. Deja a scăzut numărul persoanelor care sunt pe listele de așteptare. Am avut exemplul Timișoarei, unde a fost maraton de vaccinare pentru 3 zile. Oamenii s-au vaccinat non-stop. Aș vrea să facem în fiecare weekend acest maraton. Și în companii vom face centre de vaccinare, dacă vor companiile. S-a făcut un centru de vaccinare într-un restaurant”, a declarat, la TVR, Florin Cîțu.

Premierul dă exemplul Bucureștiului pentru scăderea ratei de incidență

„Uitați-vă la rata de inciența pe București. Am impus restricții mai severe care au dat rezultate. Eu m-aș uita de acum la soluții, la partea optimistă. Suntem în grafic, suntem chiar mai bine. Ținta noastră e să avem 10 milioane de persoane vaccinate la final de septembrie. Acum avem dozele necesare și putem schimba puțin datele. Suntem înaintea graficului”.

Ce restricții vor fi relaxate de la 1 iunie

„După 1 iunie vom avea măsuri de relaxare. Putem discuta despre evenimente unde oamenii sunt relaxați, putem discuta de restaurante care să nu mai fie legate de rata de incidență. Putem discuta multe lucruri la 1 iunie la care visam de atâta timp. Când avem 70-80% de persoane vaccinate putem renunța la masca de protecție”, a mai spus Premierul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button