GREEN CITY

Premierul Emil Boc a demisionat

Luni dimineaţa, Emil Boc le-a transmis liderilor coaliţiei că ar dori să se retragă de la conducerea Guvernului. Intenţia vine după ce, din interiorul PDL, s-a cerut remanierea Executivului şi schimbarea premierului, dar şi în urma unei discuţii pe care Boc a avut-o duminică noapte cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, potrivit cotidianul.ro.

„Vreau să avem o discuţie politică. După cum ştiţi, încă de săptămâna trecută vă precizam faptul că, după încheierea vizitei FMI, Guvernul trebuie să treacă într-o altă fază a evoluţiei sale politice. Este momentul unor decizii politice importante.Vreau să vă comunic că am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Am luat această decizie pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâtea suferinţe, şi anume stabilitatea economică a ţării”, a declarat Boc, citat de Realitatea.net.

„Am declarat de multe ori acest lucru. Pentru mine, contează mai puţin că mai rămân pe acest scaun câteva luni în plus până la alegerile din luna noiembrie, dar pentru ţară este extrem de important să avem stabilitate economică. Am depus mandatul Guvernului pentru că nu mă agăţ de putere”, a mai precizat fostul prim-ministru.

Cătălin Predoiu a fost numit premier interimar de preşedintele ţării, potrivit Mediafax.

Liderii coaliţiei au luat în discuţie şi posibilitatea organizării alegerilor anticipate.

Fostul premier a fost convocat, împreună cu mai mulţi miniştri, duminică noapte, la Cotroceni. Vizita nocturnă a avut loc după ce mai multe voci din PDL au insistat asupra remanierii Guvernului şi au cerut îndepărtarea lui Boc din fruntea Executivului.

Șeful statului are programate, luni, consultări cu partidele parlamentare pentru a discuta despre Tratatul European şi funcţionarea Parlamentului de la Bucureşti.

Luni după-amiază, preşedintele va anunţa numele noului prim-ministru.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button