ÎN BUCUREȘTI

Premierul anunţă plângere la DNA după incendiul de la Matei Balş

Premierul anunţă plângere la DNA după incendiul de la Matei Balş, deoarece unitatea a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară.

Florin Cîţu anunţă plângere la DNA după incendiul de la Matei Balş. Premierul a anunţat miercuri că a primit o Notă de informare după controlul de la Institutul Matei Balş, iar reprezentanţii Corpului de control au reţinut mai multe deficienţe.

Pentru că unitatea a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară, premierul anunţă că va fi făcută plăngere la DNA.

”Sunt mai multe lucuri pe care le ştiaţi, unul dintre ele că a funcţionat fără autorizaţie de securitate la incendiu, erau câteva neconformităţi  – pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, instalaţia de detectare nu era cu acoperire totală (…) Sunt mai multe lucruri pe care colegii meu le-au semnalizat. Da, o sesizare se face către Direcţia Naţională Anticorupţie şi este vorba despre «asigurarea serviciilor în domeniul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă cu o firmă ce nu era avizată de IGSU şi nu era organizată pentru a putea asigura erinţele pentru o unitate cu 740 de paturi»”, a anunţat premierul.

Florin Cîţu a explicat că a aşteptata ca Ministerul Sănătăţii să vină cu propriile rapoarte.

”Încă nu a venit, de aceea am venit cu acest raport. Ştiu că există un interes foarte mare pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo şi cum putem să corectăm şi să prevenim, mai ales, situaţii pe viitor. Sper să învăţăm din aceste greşeli şi să nu mai existe pe viitor aceste lucruri. Mă aştept, bineînţeles, şi la măsuri. Eu ştiu de la fostul ministru al Sănătăţii că există un plan de măsuri, l-am primit. Aşteptăm cu toţii să vedem cât dintre aceste măsuri au fost implementate”, a mai afirmat premirul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button