Premierul a făcut anunțul. Vaccinații vor avea beneficii de la 1 iunie

05 mai 2021
333 Afișari
Premierul a făcut anunțul. Vaccinații vor avea beneficii de la 1 iunie

Vaccinații vor avea beneficii, conform declarațiilor făcute de Premierul Florin Cîțu. Acesta spune că se ia în calcul decizia privind ridicarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate.

Premierul Cîțu spune că vaccinații vor avea beneficii, motivând posibila decizie prin modul fiecărei țări de a motiva populația să se imunizeze.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, dacă nu este discriminare faptul că restaurantele ar putea fi deschise doar pentru persoanele vaccinate.

„Vineri va fi comitetul interministerial şi acestea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei şi vom vedea şi care vor fi, de fapt, soluţiile. Până la urmă există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut şi Germania foloseşte această metodă, dacă Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem şi să fim şi noi OK”, a răspuns premierul.

Până la urmă, adaugă prim-ministrul, vaccinarea este singura soluţie de a scăpa de pandemie şi este normal ca restricţiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează.

Mai mult, obligativitatea purtării măștii de protecție în birouri ar putea fi eliminate de la 1 iunie. Această propunere ar urma să fie și ea analizată vineri.

Vaccinații vor avea beneficii

„Noi am oferit companilor centre de vaccinare. Va fi încă o propunere ca în office space să nu se mai poarte mască dacă toate persoanele sunt vaccinate. Este o propunere, vom vedea ce vor spune cei de la Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne“, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu și-a exprimat încrederea că oamenii se vor vaccina și interesul pentru imunizare nu va scădea, deoarece toată lumea își dorește revenirea la normalitate.

„Nu e nevoie să vină Guvernul să împingă lumea de la spate, această vaccinare e un bun public, avem doze, avem centre, începând din acest weekend ne putem vaccina fără programare doar cu buletinul și în centrele în care avem Moderna și Pfizer. Se deschide și maratonul vaccinării, nu e nicio scuză să nu ne vaccinăm”, a adăugat Cîțu.

Despre nunți și botezuri:

”Am discutat cu organizatorii de evenimente, au fost de acord că vor să le facă doar cu persoane vaccinate. Toată lumea ne-a prezentat evenimentul pilot din Spania unde au fost persoane vaccinate Asta e tendința. Vom participa la nunți, botezuri, când ne vom vaccina”, a explicat Premierul.

Cookies