PREMIERĂ. Şedinţele Consiliului Local Sector 1 pot fi urmărite ÎN DIRECT pe site-ul primăriei

de:
28 iul. 2016
0 afișări
PREMIERĂ. Şedinţele Consiliului Local Sector 1 pot fi urmărite ÎN DIRECT pe site-ul primăriei

Transparența reprezintă un semn de respect pentru comunitatea locală, care prin vot, ne-a acordat încrederea ei să administrăm treburile Sectorului 1. Așa cum am promis și în campania electorală, Primăria Sectorului 1 va deveni un model de transparență atât în ceea ce privește procesul de luare a deciziilor, cât și modul de cheltuire a banului public. Primul pas în acest sens îl constituie transmiterea în direct a ședințelor Consiliului Local pe site-ul instituției. Comunitatea Sectorului 1 trebuie să cunoască în timp real cum se iau deciziile la nivelul administrației locale, pentru a vedea în ce măsură sunt reprezentate corect interesele cetățenilor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Contractele de achiziție publică disponibile pe www.primariasector1.ro

O altă măsură care vizează transparentizarea administrației locale o reprezintă publicarea pe site a tuturor contractelor de achiziție publică încheiate la nivelul Primăriei Sectorului 1. Măsura se aplică începând din luna ianuarie a acestui an, contractele fiind postate pe pagina web, www.primariasector1.ro, la rubrica Transparență.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, la sfârșitul anului trecut, Hotărârea nr. 233/22.12.2015 care prevede ca toate contractele de achiziție publică care se încheie la nivelul aparatului de specialitate al primarului și a instituțiilor subordonate Consiliului să fie publicate pe pagina web a primăriei, în vederea asigurării transparenței decizionale.

După publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), toate anunțurile de intenție, anunțurile/invitațiile de participare și anunțurile de atribuire formulate de aparatul de specialitate al Primarului Sectorului 1 și direcțiile subordonate Consiliului Local, precum și alte documente care fac obiectul publicării în sistemul electronic de achiziții vor fi postate atât pe site-ul administrației locale, la secțiunea specială – Transparență, cât și pe site-urile proprii.

Cookies