Premieră: primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”, emis în București. ”Oamenii au fost deranjați de sunet, dar lucrăm la variante”

01 oct. 2022
1827 Afișari
Premieră: primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”, emis în București. ”Oamenii au fost deranjați de sunet, dar lucrăm la variante”

Vineri seara, în jurul orei 21.30 a fost emis primul mesaj de alertă COPIL DISPĂRUT (Amber Alert).

Potrivit consilierului de Stat – Cancelaria Prim-ministrului la Guvernul României, Maria Madalina Turza, fost președinte al Autorității Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, RoALERT – CopilDISPĂRUT este unul din rezultatele Programului Național DIN GRIJĂ PENTRU COPII ce a fost inițat în 2021 la nivelul Guvernului, alături de numărul unic pentru copii 119 și alte multe măsuri pentru copiii.

Consilierul de stat a mai spus că se lucrează la variantele de sunet, după ce bucureștenii nu au perceput pozitiv acest gen de alertă trimisă seara.

”M-am emoționat teribil când am primit în seara asta mesajul pentru că știam faptul că zilele acestea colegii de la POLIȚIE, DSU și STS testează sistemul. Știu că unii oameni au fost deranjați de sunet, dar lucrăm la variante.”, a menționat Maria Madalina Turza.

”Vă mulțumesc pentru îngăduință și chiar dacă e un lucru nou și nu suntem obișnuiți, el poate salva vieți de copii. Ca și serviciul telefonic 119. Un sistem similar funcționează și în SUA de mulți ani, de unde de altfel m-am și inspirat.
Mulțumesc colegilor de la DSU, Poliția Română și STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale!”, a mai spus aceasta.

Copilul din Galați dat dispărut a fost găsit vineri seara, la scurt timp după mesajul RoAlert, în Gara de Nord.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies