Premieră: poţi să-ţi termoizolezi casa ca la NASA

de:
21 nov. 2011
0 Afișari
Premieră: poţi să-ţi termoizolezi casa ca la NASA

Tehnologia Reflectix® – termoizolaţia reflectorizantă, care limitează transferul termic prin radiaţie cu 95% – 97% – a fost introdusă la nivel local. Produs de grupul american Sealed Air, cu numeroase aplicaţii în construcţii şi amenajări, tehnologia Reflectix® este cunoscută ca o izolaţie termică cu proprietăţi speciale.

Reflectix se găseşte pe piaţă în două variante: Single Bubble, la preţul de circa 15 lei/mp, şi Reflectix Double Bubble, care se vinde cu aproximativ 20 lei metrul pătrat. O rolă de trei metri pătraţi, care se foloseşte pentru amplasarea în spatele caloriferelor, suficient pentru un apartament cu două camere, costă circa 62 de lei, iar preţul include şi kitul de instalare.

Reflectix® a fost creată în urmă cu 26 de ani de NASA pentru a izolarea echipamentelor trimise în spaţiu, fiind singurul material ce poate izola şi proteja echipamentele de efectele nocive ale radiaţiilor. În prezent, tehnologia se foloseşte la nivel mondial în industria materialelor de construcţii ca produs adiţional la sistemul clasic de izolaţii.

Dacă celelalte metode utilizate asigură izolarea doar pentru transferul termic prin conducţie şi convecţie, Reflectix® acţionează şi asupra căldurii transferate prin radiaţie, reflectând  înapoi, în proporţie de până la 95%  – 97%, căldura transmisă.

Potrivit companiei care a introdus tehnologia pe piaţa locală, Reflectix®, dacă se utilizează corect, asigură economii de energie, atât pentru încălzirea clădirii iarna, cât şi pentru răcirea acesteia pe timpul verii.

Tehnologia se poate utiliza pentru izolarea termică a pereţilor clădirilor, a podurilor, mansardelor şi pivniţelor, a clădirilor sau construcţiilor metalice. Aceasta se mai poate folosi şi pentru mărirea randamentului sistemelor de încălzire prin pardoseală şi a randamentului caloriferelor, dar şi pentru izolarea termică a conductelor, tuburilor, ţevilor la instalaţii de aer condiţionat şi centrale termice.

Bogdan Ivănescu, Managing Partner TSData Construct, compania care importă şi distribui exclusiv Reflectix® în România, spune că, în contextul economic actual, când mulţi consumatori au probleme cu plata utilităţilor, preţurile la energie sunt în creştere, energia termică nu mai este subvenţionată, tehnologia creată de NASA a fost introdusă într-un moment prielnic pe piaţa locală.

În prezent, Reflectix® este lider mondial pe piaţa izolaţiilor reflectorizante de clasă premium.

Cookies