BAZAR

PREMIERĂ. Orange dezvăluie vitezele reale pentru transferul de date

„Avem o altă abordare vom oferi ceea ce poate vedea clientul în mod real pe echipament. Vom include două categorii de 4G – un 4G rapid la 30 Mbps, şi o opţiune care măreşte viteza la 60 Mbps”, a spus un oficial Orange, citat de zf.ro.

El a prezentat de altfel în cadrul conferinţei un tabel potrivit căruia, spre exemplu, un client căruia i se promite o viteză teoretică de 75 Mbps, i se oferă de fapt în mod real o viteză de aproximativ 30 Mbps. Compania nu a precizat care este metoda de calcul a „vitezei medii reale”.

De la începutul acestei luni zeci de oraşe şi sute de localităţi mai mici intră sub acoperirea reţelelor de date 4G ale marilor operatori de telefonie, odată ce companiile intră în posesia noilor frecvenţe radio cumpărate de la stat în 2012.

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a lansat pe 7 aprilie serviciile de date 4G în 90 de oraşe şi 1.000 de localităţi, respectiv pentru 45% din populaţia României. Începând de la aceeaşi dată acoperirea reţelei 4G din mediul urban a Orange este de peste 73%.

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a majorat viteza serviciilor de date prin reţeaua 4G de la 100 la 150 Mbps şi va extinde acoperirea serviciilor la 70% din populaţia urbană a României până la finele lunii martie 2015, a declarat într-o conferinţă Giovanni Chiarelli, CEO interimar şi director tehnic al companiei.

Cosmote, al treilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi venituri, şi-a extins reţeaua de internet mobil cu tehnologie 4G la 90% din teritoriu, în Bucureşti, precum şi în alte 19 oraşe, acoperind circa 40% din locuitorii mediului urban, potrivit operatorului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button