FIT CITY

Premieră la Spitalul Marie Curie: Fetiţă de 4 ani supusă la 5 intervenţii chirurgicale simultane

Anastasia, diagnosticată la vârsta de un an şi două luni cu luxaţie congenitală de şold, a fost supusă unei operaţii maraton, care a constat în cinci intervenţii efectuate simultan de o echipă medicală formată din şapte medici, doi anestezişti, trei asistenţi medicali şi două infirmiere, toţi coordonaţi de profesorul Gheorghe Burnei, şeful secţiei de ortopedie pediatrică de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, scrie adevarul.ro.

Cazul rezolvat luni de echipa acestuia a ajuns recent în atenţia spitalului în urmă cu puţin timp, după ce părinţii micuţei Anastasia au mers cu ea pe la diverşi medici din Moldova. Deşi a fost supusă unor intervenţii chirurgicale, mersul fetiţei, care avea un membru mai scurt şi altul mai lung, a rămas neschimbat: şchiopăta şi avea dureri de fiecare dată când păsea.

„La şapte luni de la naştere am observat că nu merge normal. Ne-am dus cu fetiţa la doctor şi iniţial ne-au spus că poate fi de la premergător. Am mai aşteptat câteva luni, dar nimic nu s-a schimbat. În acel moment, specialiştii din Iaşi ne-au recomandat o radiografie la şold. I s-a pus diagnosticul, au urmat două operaţii, la Iaşi, dar nu şi-a revenit deşi a făcut recuperare”, a povestit Alina Cobuz, mama Anastasiei.

Deşi merge la grădiniţă, fetiţa are o reţinere în a alerga sau a sări, la fel ca oricare alt copil de vârsta ei. Profesorul Burnei spune că, în urma operaţiei dificile prin care a trecut micuţa, care a fost anesteziată total, totul va redeveni la normal. Dintre toţi copiii pe care i-a văzut până acum, cu luxaţie congenitală de şold, cazul Anastasiei a fost cel mai grav. Tocmai din acest motiv l-a adus în atenţia managerului spitalului, care s-a ocupat de tot instrumentarul şi dispozitivele necesare operaţiei.

Continuarea pe adevarul.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button