ARHIVA B365

Premieră la DNA: Un primar din provincie, judecat alături de soție și fiică

Primarul PNL al orașului Tulcea, Constantin Hogea (58 de ani), a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, de procurorii DNA Galaţi, alături de mai multe persoane, printre care soția sa, Valeria (54 de ani), și fiica lor, Sorina Ioana (27 de ani). Este primul caz de politician, trimis în judecată pentru corupție, care este inculpat alături de două rude de gradul I, informează evz.ro.

Primarul este acuzat că ar fi luat mită un apartament de trei camere de la afaceristul Cornel Constantin Georgescu, iar soția și fiica sa ar fi fost complici. Imobilul era achiziționat, în acte, de Valeria și Sorina –Ioana, dar, spun procurorii DNA, contravaloarea nu ar fi fost achitată.

În schimbul apartamentului, primarul ar fi emis o autorizație de construire a unui bloc de locuințe în apropierea unui penitenciar, care are statut cu regim special. Edilul, soția, fiica acestuia și afaceristul au negat că, la mijloc, ar fi vorba de corupție.

În schimb, procurorii DNA au depus la dosar declarațiile unui martor sub acoperire, mărturiile unor vecini – care au arătat care este prețul real, interceptări telefonice, și mai multe documente din care ar reieși vinovăția inculpaților.

În timpul monitorizării ambientale, procurorii au descoperit că primarul, cu ajutorul soției sale, Valeria, controla o societate comercială de publicitate. Edilul era cel care controla firma și se comporta ca un veritabil administrator.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button