PREMIERĂ în Sectorul 6. Primul parc cu leagăn pentru copiii cu dizabilităţi, redeschis de Primărie

de:
03 sept. 2019
5 Afișari
PREMIERĂ în Sectorul 6. Primul parc cu leagăn pentru copiii cu dizabilităţi, redeschis de Primărie

În cadrul lucrărilor de modernizare executate în Parcul Sfântul Andrei (situat pe str. Parva nr.5) au fost refăcute şi extinse spaţiile de joacă şi au fost montate aparate noi pentru toate categoriile de vârstă ale copiilor, care respectă normele europene de siguranţă. Tot pentru protecţia celor mici, a fost turnată suprafaţă antitraumă pe toată suprafaţa spaţiilor de joacă.
„În premieră, în Parcul Sfântul Andrei, am montat primul leagăn destinat exclusiv persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, copiii imobilizaţi pot urca în leagăn în căruciorul cu rotile şi se pot bucura de momentele de relaxare, alături de prietenii lor”, a declarat pentru B365.ro Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, precizând că tot pentru a susţine mişcarea în aer liber, a fost reamenajat şi terenul de sport multifuncţional al parcului.

Parcul Sfântul Andrei, gândit pentru a răspunde nevoilor de relaxare în aer liber
Pasionaţii sportului minţii, găsesc în Parcul Sfântul Andrei o nouă zonă complet reabilitată pentru şahişti, unde se pot relaxa în voie în fiecare zi.
Pentru buna întreţinere a spaţiului verde a parcului, a fost introdusă o nouă instalaţie de irigat şi a fost montat sistem de iluminat arhitectural, iar pentru păstrarea unui mediu curat şi sănătos, aleile parcului au fost complet reabilitate şi au fost montate coşuri de gunoi şi bănci de odihnă, inclusiv camere de supraveghere video.
„Mă bucur că pot reda comunităţii un spaţiu atât de prietenos şi curat, în care toată luma să se simtă bine şi în siguranţă, aşa cum este acum parcul Sfântul Andrei. Vorbim despre un parc de aproape 8.500 metri pătraţi, din care jumătate reprezintă spaţiu verde, care acum a fost modernizat integral. Personal, încurajez petrecerea timpului în aer liber, alături de familie şi prieteni, iar investiţiile pe care le fac vin tocmai în sprijinul acestei idei”, a explicat edilul care a precizat că, în ultimii trei ani, au fost reamenajate toate parcurile mari din sector.
Investiţia pentru modernizarea Parcului Sfântul Andrei este de 3,52 milioane lei, TVA inclus.

Cookies