FIT CITY

PREMIERĂ ÎN MEDICINA autohtonă:O bolnavă de cancer de col uterin a născut o fetiţă perfect sănătoasă

Cand nimeni nu ii dadea vreo sansa, o femeie bolnava de cancer de col uterin a reusit sa aduca pe lume o fetita perfect sanatoasa. Doar un singur medic din Bucuresti i-a dat o sansa uriasa. I-a scos tumoarea si a ajutat-o sa se bucure de un prunc sanatos, devenit primul caz de acest gen din Romania, informeaza stirileprotv.ro.

„Ma simt foarte fericita. Mi-am dorit dintotdeauna sa fiu mama si in sfarsit… E foarte frumoasa, de abia astept sa o tin in brate. Am auzit-o cum plangea, am inceput sa plang si eu. Ne-am rugat foarte mult la Sf Efremie si o sa se numeasca Efremia”, a declarat Diana Roman, mama Andrei Efremia, fetita nascuta vineri.

Diana a aflat ca este bolnava la scurt timp dupa ce a ramas insarcinata. Desi multi medici i-au recomandat sa renunte la copil, ea a preferat sa isi asume anumite riscuri si sa duca sarcina pana la capat.

In mod normal, in cazul unei femei cu un cancer de col uterin se recomanda eliminarea completa a aparatul reproducator, ceea ce face ca persoana respectiva sa nu mai poata avea copii.

Conf. Univ. Dr. Petre Bratila, medic primar Obstetrica – Ginecologie, i-a dat insa o sansa, pe care a mai avut-o, potrivit acestuia, o singura pacienta din intreaga lume, in Japonia. I-a extirpat tumoarea fara sa atinga fatul.

Altfel, se poate spune ca mama si fiica s-au salvat reciproc. Diana a aflat in stadiu incipent ca este bolnava de cancer tocmai pentru ca isi facea analizele pentru sarcina. Ea va ramine insa sub supraveghere medicala.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button