Premieră în învăţământul românesc:Studenții vor putea studia timp de un an într-un alt oraș din ţară

de:
27 mai 2015
0 Afișari
Premieră în învăţământul românesc:Studenții vor putea studia timp de un an într-un alt oraș din ţară

Începând din toamnă, studenţii care au medii bune şi sunt integralişti pot face un an sau un semestru la o facultate din alt oraş, care are specializarea studiată de ei. Cei care aleg să participe la acest program vor avea cazarea şi masa asigurate. Aceasta este o premieră pentru sistemul de învăţământ din România, potrivit Digi24.

În proiect sunt implicate universităţile din Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti, iar studenţii sunt încântaţi de idee.

Deşi vor susţine examene cu alţi profesori, creditele vor fi recunoscute la facultatea la care au fost admişi.

„Vom face o perioadă de înscriere pentru astfel de mobilități Erasmus, vom pune la dispoziție facultățile unde pot să meargă, iar în funcție de înscrieri le vom centraliza, vom discuta cu universitățile respective, vom vedea numărul de locuri care pot să asigure astfel de mobilitate, pentru că noi trebuie să le asigurăm și cazările”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Din toamnă, câte 50 de studenţi de la fiecare facultate din Universitatea Babeş-Bolyai vor putea studia primul semestru în Timişoara, Iaşi sau Bucureşti. Instituţia a decis deja şi cuantumul bursei pentru un semestru. „Deci cu cel puţin 500 de lei şi acolo unde este cazul cu cealată bursă de studiu sau de merit, cu asigurarea cazării pe care toate cele cinci universităţi s-au angajat să o rezolve credem că toţi aceşti studenţi se pot descurca”, a spus Ioan Bolovan, prorector UBB. Şi studenţii din Iaşi sunt încântaţi de acest program.

Din Consorţiul Universitaria fac parte Universitatea Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Cookies